查看完整版本 : 有冇人睇過呢個醫生?

春天濃濃的蛋 2016-8-25 11:02 PM

有冇人睇過 戴x鏗晉 呢個醫生? 脊骨神經科(脊醫)
因為我脊骨痛,想問下呢哥醫生好唔好..
有冇人睇過?佢醫脊骨掂唔掂?有咩評價?

weakking 2016-8-26 10:36 PM

沒有 不過入來學野

allan2007 2016-8-26 10:38 PM

[quote]原帖由 [i]春天濃濃的蛋[/i] 於 2016-8-25 11:02 PM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=446922256&ptid=26043515][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
有冇人睇過 戴x鏗晉 呢個醫生? 脊骨神經科(脊醫)
因為我脊骨痛,想問下呢哥醫生好唔好..
有冇人睇過?佢醫脊骨掂唔掂?有咩評價? [/quote]

戴x鏗晉 醫生在什麼地方開診???

weakking 2016-8-26 10:45 PM

執業類別
私人執業
專業資格
美國芝加哥大學碩士
美國紐約脊骨神經科醫學院博士
美國脊骨神經科國家考試委員會執照
美國及香港註冊脊醫
美國脊醫學會會員
診金
-
診症時間
星期一 : 11:00 ~ 20:00
星期二 : 11:00 ~ 20:00
星期三 : 11:00 ~ 20:00
星期四 : 11:00 ~ 20:00
星期五 : 11:00 ~ 20:00
星期六 : 11:00 ~ 18:00
星期日 : 休息
公眾假期 : 休息
需要預約
醫療服務項目
脊骨檢查
脊骨矯正
診斷及治療各種痛症如腰背痛、頸痛、頭痛及相關勞損痛症
聚焦式體外衝擊波治療
低冷激光治療
聲波震盪運動儀
磁力線溫熱治療
運動創傷治療
矯形鞋墊訂造
提供合適治療方案與專科轉介

春天濃濃的蛋 2016-8-27 12:49 AM

因為我之前未試過睇私家骨科醫生,所以唔想白俾錢又驚睇唔好,所以上黎問下...
我去佢度初診 佢就叫我影成9張X光同埋做磁力共振,再要睇埋結果 加埋都要成七千幾蚊  :smile_40:
未有任何治療就已經咁要俾咁多錢  :smile_27:
我系學生黎,好驚浪費d錢,所以上黎問下....
而且我脊椎睇過公立醫院,d醫生只會開止痛藥,所以我逼於無奈先要去睇私家醫生,因為好驚選錯  :smile_13:

[[i] 本帖最後由 春天濃濃的蛋 於 2016-8-27 12:51 AM 編輯 [/i]]

silent951340 2016-8-27 09:33 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

春天濃濃的蛋 2016-8-27 10:16 AM

非常感謝你!..  :smile_40:   好彩我都只系睇左初診同影咗4張x ray
如果我真系一次過比曬甘多錢真系唔知點算 ...

silent951340 2016-8-27 11:38 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

weakking 2016-8-27 02:57 PM

好定不好 :smile_o14:

酒店外圍的救星 2016-8-27 06:38 PM

多謝分享

zzuuuga 2020-10-28 11:32 PM

實在太遲先睇到呢個post,幾年前初診,戴生叫我照咗十張片!後來睇第個醫生,佢問做咩照咁多張片!
做咗一次治療,啲姑娘狂sell套票,我冇買話想睇吓點先。之後覆診同呢位戴生講話,治療完後仲痛咗喎,佢完全冇理,只係話再做檢查要再收檢查費。完咗第二次治療,我轉咗睇中醫針灸,好咗好多。
睇脊醫真係要小心,佢係啲醫生網答人問題搵客

dddavid 2021-3-11 03:21 PM

我又係上網見啲醫生網好多人推介戴醫生,諗住穩陣......點知原來中晒伏!
一黎佢就叫照十幾張X Ray,之後睇報告加做左一晚治療,total 洗左萬幾蚊!!!效果未見,做完仲好痛!
唔敢講冇用,但自己衝量下值唔值得睇:smile_27::smile_27::smile_27:
頁: [1]
查看完整版本: 有冇人睇過呢個醫生?