查看完整版本 : 各位 , 有冇一尐好好嘅劇 , 而好唔好彩被 cut 推介下呢 ?

mont.bell 2016-9-27 15:23

好劇其實眾所周知都係果幾廿齣 ,
... 但都有好多好劇好唔好彩 , 可以推介下 , 講下咩原因咁鍾意 ...

水留情 2016-9-27 16:26

我唔知呢套算唔算好,但我好中意
叫<A to Z>,好似係前年既劇
中意既原因好簡單,就係我中意睇愛情小品:loveliness:
加埋情節好輕鬆,幾好笑,所以知道被cut都好唔開心

另一套就係好多年前既Pushing Daisies
同樣係有愛情元素+查案+少少搞笑

其實呢D元素既劇係咪好易被人cut?

tak6 2016-10-1 21:56

德古拉算唔算…?

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

cyruschicken 2016-10-2 10:29

Red Band Society

mont.bell 2016-10-2 11:48

[quote]原帖由 [i]水留情[/i] 於 2016-9-27 16:26 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=448752466&ptid=26124077][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
我唔知呢套算唔算好,但我好中意
叫,好似係前年既劇
中意既原因好簡單,就係我中意睇愛情小品:loveliness:
加埋情節好輕鬆,幾好笑,所以知道被cut都好唔開心

另一套就係好多年前既Pushing Daisies
同樣係有 ... [/quote]

" 同樣係有愛情元素+查案+少少搞笑 "

可能真係太多,所以好易被 cut 。。。

forever ... 有齊晒以上嘅元素,
故事係講一個中世紀嘅醫生被咀咒成不死,直到現在成為法醫。
其實係好好睇,但係只係做咗一季。

witches of east end ... 女巫片,
兩對男女,兩個魔法家族,兄弟情仇,
俊男美女,連阿媽阿姨都好靚。
可惜只有兩季,Channing Tatum 都想套戲繼續。

hannibal ... 拍得好靚,3 季。
頁: [1]
查看完整版本: 各位 , 有冇一尐好好嘅劇 , 而好唔好彩被 cut 推介下呢 ?