查看完整版本 : 從今以後Blacklist AV Consultant

jwnobel 2016-10-15 12:21 PM

從今以後Blacklist AV Consultant

事緣小弟有隻paradigm ultracube12,單元海綿外圈老化爆開。問代理AV consultant 換邊價錢,得出回覆如下:
"是冇得換邊的,只有得成隻單元換,連工包料$5500。"
"咁有冇得只買parts自己換?"
"唔可以"
"吓?咁不如買過隻!?"
"如果你要買過隻我可以報價俾你"
"咁係咁先啦"

問咗其他國家代理,人地都直接報單元的價錢,大概HK$2200 + shipping。即是AV consultant 硬要幫你扭果幾粒鏍絲插2條線,收多你$3300。

Onkyo代理幫我部過保amp由唔著整到著都係收$600,部nuforce唔見咗粒制代理俾夠兩粒我錢都唔收, optoma冇單唔知過保未都照換過隻新膽比我。呢度順道表揚一下。

~ 完 ~

[[i] 本帖最後由 jwnobel 於 2016-10-16 08:34 AM 編輯 [/i]]

iiiepc 2016-10-15 01:14 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

jwnobel 2016-10-16 12:06 AM

咁樣做代理,我點解唔買水貨?

gimsink 2016-10-16 08:11 AM

鴨記大把鋪頭換喇叭邊,一係 online 買隻單元自己換,使乜比D十九代理 yim?

nakamichi 2016-10-16 07:05 PM

數字台早輪又有咁上下事件,又係要成個單元換,仲要萬幾!結果事主在ebay買條邊,攞去鴨記比人換,加埋唔使千五!的代理真好做............
頁: [1]
查看完整版本: 從今以後Blacklist AV Consultant