查看完整版本 : 《怪獸與牠們的產地》看後感

Medalmore 2016-12-5 11:51 PM

《怪獸與牠們的產地》看後感

其實我已經睇咗成個星期,但我而家先得閒去寫評論...

本身我都唔知呢套戲,係同哈利波特系列有D關係,只係臨入場之前睇到張海報,話又係羅琳既作品...不過除咗佢有提過男主角係俾霍格華茲踢出校,同埋有提過鄧不利多之外,就算佢地入面既人用埋魔法,D報章亦係字同人都有郁之外,我覺得都係當另一個同哈利波特完全無關既故事睇算喇!

講真唔係朋友話我知,我都唔知男主角就係扮霍金扮到做奧斯卡影帝!

咁套戲好唔好睇呢?

老實講...如果你只係諗住睇特技,套戲其實唔會令你失望!但睇完之後...that's all!不帶走一片雲彩!

成套戲論個故事,唔係真係唔好睇,但我總係覺得十分平凡,悶就未至於,但就驚喜欠奉!

論演員,我覺得除咗肥佬之外,亦係冇邊個演員令我有深刻既印象!肥佬已經算係最出色既演員喇!

其實呢套戲我覺得如果係明珠台做,冇其他節目睇我或者會睇,但買飛入戲院睇呢...未至於蝕,但有感有點兒呢過那過,始終吸引唔到我!

幸好我之前係唔知係同哈利波特有點關係,否則我會狠狠地講句:失望!
頁: [1]
查看完整版本: 《怪獸與牠們的產地》看後感