查看完整版本 : [急]MSc IELM 選科一問

ginie 2017-1-28 09:35 PM

[急]MSc IELM 選科一問

各IELM師兄師姐好,我剛收到IELM Offer。由於我bachelor不是讀相關學科的,加上有全職工作,未能花很多時間讀書。因此,想問問各位:
1. 有哪些科目workload超重或超爛grade?(註:對我來說多功課不是問題,多close-book mid-term n exam才是問題)
2. 各科的assessment method如何?考試/mid term比例會否佔得很重?
3. 有沒有一些好grade科/不用考試的學科介紹?
跪求各位師兄師姐解答

100200300 2017-2-1 10:56 PM

你甘快有offer既..GPA一定唔錯
我1月頭apply左..仲未有消息

ginie 2017-2-2 09:36 AM

其實,我都考慮緊推唔推offer。因為課程內容似乎好吹水,唔實用,課程似乎n年都唔更新一次。。。而且,我想做e-commerce相關行業,logistics似乎不太對口。。。你介唔介意分享一下你點解想讀呢個programme?

100200300 2017-2-2 10:08 AM

我做緊supply chain planning
都算係相關..見manager讀過都話ok..

報左hku ielm同 polyu gscm
睇下邊個有offer先啦

佢係call你定係email offer比你?

ginie 2017-2-2 01:59 PM

我在12月頭收到電話話叫我交certified true copy,到一月尾用電郵出offer。不過我推咗lu,恭祝你快啲攞度offer la😊

100200300 2017-2-3 05:14 AM

承你貴言:victory:..
你對e-com有興趣
可以試下apply MSc in ecom & icomp

ginie 2017-2-3 02:04 PM

Yes...不過HKU的ECIC太水,仲考慮緊。。。
頁: [1]
查看完整版本: [急]MSc IELM 選科一問