查看完整版本 : 到底點先可以成立動物警察

kakikikiki 2017-2-13 12:45 PM

到底點先可以成立動物警察

最近人獸交事件發生,我覺得好可怕,其實真的有必要修改法例,及成立動物警察去幫助執法監管。

特首選舉在即,有投票能力的人,唔會在意動物生死,只在意自己既利益。

而候選人亦唔會在意動物生死,只在意如何滿足投票者既利益,令自己當選。

可惜在意動物生死的人偏偏沒有投票權,何時動物才能得到應有的保護及專重?

鬍鬚西吊手掌 2017-2-13 07:11 PM

而家動物法例無人執法咩?隻狗被姦亦有相關法例去檢控疑犯,點解需要成立動物警察呢?
好勒,俾你如願以償成立到動物警察,咁所有有關動物法例就由佢地執行,狗主放大狗唔拖繩﹐屙屎唔執,一見即告,有流浪狗馬上捕足,重要好似舊時抄牌咁,每個月要交數,公屋違規養狗既人強行迫遷,咁唔知你會唔會高興呢?
如果你覺得高興,咁我好讚成成立動物警察。

開心大少奶 2017-3-1 04:07 PM

咦??毛守見有動物被虐待有即時報警等police第一身檢查隻狗呀??乜證据都俾佢班pk洗哂..使鬼成立??不如做個統計~由佢班動保柒頭發現既case有幾多系俾左police驗傷??一般市民報警的...police成功入罪有幾多??答案系多....

班動保柒頭做過咩心知肚明吧!!
頁: [1]
查看完整版本: 到底點先可以成立動物警察