查看完整版本 : 《香港實體二手書店介紹》包地址+ FB/網址

sparktake_app 2017-4-18 10:16 AM

《香港實體二手書店介紹》包地址+ FB/網址

各位,之前係度見到有朋友問香港有邊D 好既二手書店,我整理左一堆我之前去過既二手書店,希望可以為大家介紹下,從而令到呢D 二手書店有更多人識。
不過,我覺得有時候呢D 書店可能會搬左屋以致資料唔齊全,因為有部份店主都沒也點用Facebook,所以如果數據有錯既話,希望可以糾正我,我即刻更新。
以下係我個Blog:

全文: [url]http://www.sparktake.com/blog/113f302eae3[/url]

P.S 我係論壇新手,有錯誤請指證。

paploo 2017-4-18 09:41 PM

太子/長沙灣道最近開咗一家都好似大嘅。地下。 淨係巴士上見過。  北角電氣道近春秧街。 居然有好嘢。 唔記得名。

sparktake_app 2017-4-19 10:01 AM

太子/長沙灣道 ? 會唔會係"我的書房"?
北角電氣道? 下次有機會去發掘下先。

paploo 2017-4-19 01:46 PM

英文有 FLOW https://www.facebook.com/flowbooksnet/

markpang1234 2017-4-20 04:38 PM

照我所知,易手寶已經不再在域多利皇后街營業了,你有心是難得的,但你並不知道其實還有其他,例如新天,校友,神洲,偏見,coffee book,booksmart,北角森記,梅馨,等等

其實網上已經有其他人做過這種收集名單了,不過你想做也是好事

[[i] 本帖最後由 markpang1234 於 2017-4-20 04:51 PM 編輯 [/i]]

白雪仙姐姐 2017-5-5 06:42 PM

多謝分享:fst_001:

bluecap 2017-5-12 08:03 AM

前兩日行過 我的書房,因為趕時間,只系走入去立咗立。   下次會留多少少時間,再去慢慢睇吓。   如其他二手書店一樣,地方比較窄,書又多又不是很整齊。  
反而搶眼點系佢地下有兩箱舊照片賣,多數系電影照。   但有d好似係舊黑白電影照片。   下次去巢吓先。:lol
頁: [1]
查看完整版本: 《香港實體二手書店介紹》包地址+ FB/網址