查看完整版本 : 奇妙電視真奇妙

looksunfly 2017-5-18 05:03 PM

奇妙電視真奇妙

奇妙電視已經開台?但覆蓋率依然不高,
近日我住屋苑法團投票是否需要花費8萬元加裝"接收器"讓居民可以收看奇妙電視,
本來8萬元各戶分擔不過小數目, 但是奇妙電視作為免費電視, 廣告收益取決於收視率亦關鍵於覆蓋率
所以作為投資, 理應由奇妙電視免費安裝是常識吧, 作為爭取收視率提高廣告收益的一群, 我們明白我們不是顧客只是PRODUCT, 但那有PRODUCT 投資為集團貢獻之理
先不考慮未能收看奇妙是否損失...
能讓你免費安裝已經是最低限度了吧
"奇妙"集團一向以收租佬為主要業務的應當明白...

child69 2017-5-18 07:56 PM

想問8萬 做幾多座呢?

looksunfly 2017-5-19 01:54 AM

8座, 關鍵不是價錢問題, 是誰更需要爭取覆蓋率

我對腳最靚 2017-5-19 02:17 AM

頭先睇個旅遊節目睇到頭都暈:smile_27:個鏡頭搖嚟搖去,又不停zoom近拉遠:smile_19:唔知想點:Q攪到好頭暈:fst_013:
以後唔會再睇:smile_45:

超神人 2017-5-19 06:54 AM

每人幾十蚊到:smile_43:

急焦的結他 2017-5-19 10:14 AM

[quote]原帖由 [i]我對腳最靚[/i] 於 2017-5-19 02:17 AM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=461531500&ptid=26661018][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
頭先睇個旅遊節目睇到頭都暈:smile_27:個鏡頭搖嚟搖去,又不停zoom近拉遠:smile_19:唔知想點:Q攪到好頭暈:fst_013:
以後唔會再睇:smile_45: [/quote]

係導演問題
甘都收貨:lDD_010:

looksunfly 2017-5-19 12:43 PM

不是每戶幾十蚊的問題,  而是奇妙電視投資的一部份, 那有集資為奇妙增加覆蓋率之理

PPinky24 2017-5-19 01:14 PM

我屋苑都一樣,法團攪投票,話要8萬裝嘢先睇到,區議員話其實唔使,最後過半數反對。

尋日收到法團單張,話有人誤導街坊,唔裝嘢都睇到係錯嘅,而家冇得睇喇,暗指反對嘅都被人誤導。

我覺得好不知所謂,又要扮民主,結果同自己意見唔同,又話街坊俾人誤導,你以為反對嘅街坊係白痴嗎?

我都投反對,原因節目質素未知,冇必要急住去裝,可以之後再檢討。

先不管誰對誰錯,出份咁嘅單張,會唔會令人覺得其實法團有其他問題?

good103 2017-5-19 02:43 PM

不睇也罷:smile_38:

looksunfly 2017-5-19 06:04 PM

如果奇妙電視有心投資, 或有意連同有線電視賣盤也好, 只要大家都唔願意自費安裝, 奇妙自然會為你免費安裝的了, 更可能是租用貴屋苑地方安放也說不定, 基本供求定律, 有線電視的"仇"該逆轉了

eric@123 2017-5-20 11:24 AM

冇心做

wck1 2017-5-20 07:28 PM

我往公屋睇唔到都冇法

打手客 2017-5-20 09:51 PM

睇佢有幾多錢燒

looksunfly 2017-5-24 01:53 PM

究竟現在奇妙電視覆蓋率有幾成?

670049071 2017-5-24 02:00 PM

係非常奇妙,由朝到下午都係播財經野,viutv都無佢咁慳皮
頁: [1]
查看完整版本: 奇妙電視真奇妙