查看完整版本 : 師兄師姐,心急,求幫..

ssming2017 2017-5-26 10:59 AM

師兄師姐,心急,求幫..

我阿哥…今年33歲…普通Office文員。無案底,無乜教會background..

今年6月初就要上觀塘一號庭練官, 被 charge 藏毒

佢被 charge 2支大麻煙! weight 0.28左右!

被PTU 捉時已認一時唔開心同個陌生人買來試...

佢都會認罪!依加打算搵私人律師打算寫信去 DOJ 要求自簽守行為..

個律師話大約要2萬5左右加求情!

請各位指教下,
1. 值唔值得去搵私人律師去做? 寫信去 DOJ 要求自簽守行為成功率係咪好底?
2. 練官係咪好唔容易俾人成功自簽守行為?
3. 如不請私人, 當值律師會不會幫手寫去Doj 又,後果係咪又一樣?
4. 仲要,個私人律師話第一堂前, 佢已寫信去Doj 要求自簽守行為, 所以第一堂前已經有結果知道會唔會reject! 如被reject, 第一堂已經可求情加判埋刑,因呢個case 好輕微, 不用上第2 堂,是否真實? 我怕到時又多庭又要錢!但其他律師又話唔會咁快,起碼2-3堂!

我阿哥依加已經好後悔,事發後已經去自願機構每個星期驗毒,證明自己不是長期吸毒人士

希望大家俾 d 意見!

hapimonster 2017-6-3 11:59 PM

律師收費都算合理,雖然有聽過可以2 萬搞掂
如你阿哥唔請律師,自己認罪,留案底,罰$3000
你自己諗下喇

simonbaker 2017-6-8 12:16 AM

呢d錢唔慳得!
頁: [1]
查看完整版本: 師兄師姐,心急,求幫..