查看完整版本 : 係 yeslab 學ccie 好唔好?

design小王子 2017-8-16 11:54 PM

係 yeslab 學ccie 好唔好?

學費唔平,想搵陣d 問吓讀過 yeslab ccie師兄評價.

I_love_IT 2017-8-17 12:53 AM

Ccie 自己租lab學都得啦

米奇小老鼠 2017-8-17 06:59 PM

同事去學左 最後fail左

nofire1983 2017-8-17 10:16 PM

yeslab 放棄左cisco,質素差,專注華為

Croatia 2017-8-22 12:35 AM

之前有post咁講過:

小弟係一個典型嘅 Network engineer, 諗住考返個CCIE for 將來轉工, 咁就係香港搵個cause 讀吓, 可惜香港只有Yeslxx 和SystemMxxxx,  比較過之後, 選擇了 Yeslxx, 正式開始左呢場惡夢!!

佢d 罪狀多到10頁都寫吾晒, 我已經盡量精簡, 如有相同經歷, 歡迎加入討論...
  1.) 阿sir叫 Stxve Li - 原名:Arixl Li, 話自己有5/6張CCIE Cert. 助教叫Hxgo, 佢地完全無料到, 問多兩句都吾識答,或者求其hea答
  2.) 成日遲到/早退, 鑊鑊半粒鐘,試過遲二個半鐘都夠膽死!!
  3.) 畀錢上得呢D堂, 一係黎學嘢, 一係攞佢D試題/做LAB 快快考試. 點知....        阿Sir教左幾晚(逢星期三晚), 就話教晒, 其實佢次   
        次都係照住 notes讀, 有嘢吾明問佢, 佢竟然話:" 呢D問題, CCNA 都識wor, 咁都吾識, 死L左佢啦!"  結果無人再敢問佢嘢!
  4.) 原來課程吾包written 試題. ok,幾百蚊人仔, 我地自己上網買
  5.) 開始做lab仲大獲(逢星期日),  試題要自己抄, 佢地話係top secret, 怕試題外洩.  次次用兩粒鐘抄題目和答案, 但之後我地上網搵
       到一模一樣
  6.) 堂上做lab 吾明迫於無奈要問佢, 條友成Q日閃左落左樓下煲煙
  7.) 好啦, 煲完煙返上黎, 講答案, 佢只係將D command  打出黎, 同學又要自己抄答案, 點解? 因為你忙住抄答案, 無時間問佢野
       law !
  8.) 唉!都算數,有試題有答案,自己操 lab, 點知佢個死人Lab 慢到仆街, 個個星期hang 幾次, 要佢人手reboot, 做左嘅 config 無
       晒
  9.) 其實CCIE 有兩個Lab 要操, 佢砌左半年都未set 好第二個lab, 原因可能係佢仲未識, 又可能係無錢買RAM

吾到最後,我都吾想send呢封email, 我曾經向大陸 yeslxx 投訴, 可惜無人理我. 咁好啦, 我當三皮幾嘢跌左, 自己柒左, 都吾想再有其他受害者!!
其實佢地d衰嘢我仲未講晒, 而且句句孰實. 如果大家有相同經歷, 請補充 ......

Croatia 2017-8-22 12:39 AM

[url]http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26119777[/url]
之前個post條link

design小王子 2017-9-9 12:12 PM

thank you[font=新細明體,serif]師兄,好彩睇左呢個[/font] post[font=新細明體,serif]無報到,最近識到有人以前讀過都話離晒大普完全唔店[/font].

hoping_c 2017-9-10 06:36 PM

那麼systemxxx 好唔好, 有冇題目?
頁: [1]
查看完整版本: 係 yeslab 學ccie 好唔好?