查看完整版本 : 請問 CEOE 定 ManuMaster 好D?

glicoy 2017-10-6 11:07 PM

請問 CEOE 定 ManuMaster 好D?

我都對比過, 好似2份都差唔多.
唯一好似係"出院後私家看護" CEOE 係28週, Manumaster 係30日

我都明白好睇agent, 但實際要Claim時, 邊間會好D?
因為好怕易買難claim.

另外, 如果已存在/可能既疾病. 係唔係睇保險公司決定, 間間不同?
可唔可以兩邊到申請, 到時睇吓邊個cover 多D. 先最後約定買邊間.
因為我朋友某part 在CEOE 唔保, 但ManuMaster保.

請大家比D意見..

係唔係只要有小小問題, 就好容易就exclude某D部位

[[i] 本帖最後由 glicoy 於 2017-10-6 11:09 PM 編輯 [/i]]

bluebluebrown 2017-10-7 12:31 PM

各有各好,睇你係咪咁注重呢一點,佢地都有各自網絡醫院,可以出院免找數,但要問清楚點做,以免出現問題

已存在疾病唔係間間都受,但可試入紙申請,可能唔保全份、唔保已有疾病、全保

★夜月★ 2017-10-7 04:39 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

glicoy 2017-10-8 10:25 PM

今日再睇埋保誠, 原來都有PMP, 幾乎差不多既PLAN.

暫時真係問多D人意見, 邊間公司好D

fantasmicathk3 2017-10-10 11:52 AM

[quote]原帖由 [i]glicoy[/i] 於 2017-10-6 11:07 PM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=468959367&ptid=26974514][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
我都對比過, 好似2份都差唔多.
唯一好似係"出院後私家看護" CEOE 係28週, Manumaster 係30日

我都明白好睇agent, 但實際要Claim時, 邊間會好D?
因為好怕易買難claim.

另外, 如果已存在/可能既疾病. 係唔係睇 ... [/quote]
"如果已存在/可能既疾病", 你預咗有不保事項先, 不過都要睇下咩病, 或者2年後可以申請保返, 個個case唔同
claim邊間好D, 呢個真係好難講, 基本上, 主要睇agent功力如何, 咁當然, 客戶投保時有無咩隱瞞都係重點之一.

chunyup1986 2017-10-20 06:55 PM

點解唔睇埋Axa?

martinlee119 2017-11-25 04:14 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
頁: [1]
查看完整版本: 請問 CEOE 定 ManuMaster 好D?