查看完整版本 : 即將重考DSE英文 2018DSE BEST5 21分有機會入Lu?

偽裝到底 2017-10-8 10:15 AM

即將重考DSE英文 2018DSE BEST5 21分有機會入Lu?

小弟是2017DSE考生 成績如下:
中4 英2 數3 通4 中史5 歷史5

現在選擇重考英文 希望在2018DSE中將英文成績提高 假設我英文最後攞咗3 我BEST5 21分 4C+1 19分  有機會入Lu嗎  :smile_41: :smile_41:

makfrederick 2017-10-9 08:47 AM

視乎學系吧
等等Jupas 今年數據睇下到唔到1/2

lch99 2017-10-9 11:32 AM

今年BBA 4C+1 19分, Best 5 20分入到
如果英文成績提高到4, 入讀機會唔錯
會唔會考埋IELTS作保險?

偽裝到底 2017-10-13 10:09 PM

考IELTS入u會有加分嗎?這個我真的不清楚 大約要考多少級才可以?望賜教!

kaylieyy 2017-10-18 12:53 AM

[quote]原帖由 [i]偽裝到底[/i] 於 2017-10-8 10:15 AM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=469023081&ptid=26977137][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
小弟是2017DSE考生 成績如下:
中4 英2 數3 通4 中史5 歷史5

現在選擇重考英文 希望在2018DSE中將英文成績提高 假設我英文最後攞咗3 我BEST5 21分 4C+1 19分  有機會入Lu嗎  :smile_41: :smile_41: [/quote]

我親友2016 DSE B5 21 LU中文系吾收

Putinthegreat 2017-10-19 04:06 PM

嶺南2018年起收生計Best 5. 你21分應該入到. 加油!

LU001 2017-10-30 06:54 PM

入唔到=.=...

deepdeepho 2017-11-5 01:52 AM

我15年入學,4+1X 21分 英文系
你個情況睇黎你會揀歷史系
但歷史系既英文要求頗高
頁: [1]
查看完整版本: 即將重考DSE英文 2018DSE BEST5 21分有機會入Lu?