查看完整版本 : 本田Stepwgn~日產Serena~豐田Noha

wingwingx2 2017-10-24 10:26 PM

本田Stepwgn~日產Serena~豐田Noha

小弟預算20萬,請問3部比較,邊部好啲,買左起碼會揸10年以上,希望師兄比下意見

kwaiyuen仔 2017-10-24 10:48 PM

預揸十年點解唔買新車

wingwingx2 2017-10-24 11:13 PM

新車太貴😓

ivan3031 2017-10-25 08:06 AM

Noah not Noha

chantinlung 2017-10-25 08:50 AM

揸十年ㄧ定買新車,計返有So啦。

Dikemebe 2017-10-26 12:43 AM

其實3架各有特色,邊架合眼𡟇就扑得,但長揸一定買新車,無點你!

kenjicee 2017-10-26 01:16 AM

供車都係三萬利息左右,有經驗的人都無點你,新車需要你,你需要新車。

jackytkh 2017-10-26 01:08 PM

好坐:日產Serena>本田Stepwgn>豐田Noha   

好揸就唔SURE,只揸過Serena,但HONDA 1.5TURBO

wingwingx2 2017-10-26 02:13 PM

上網見到15年車23萬左右,比新車平10萬,而且屋企人唔想供車,所以先考慮買2手車,一炮過比錢買

chantinlung 2017-10-26 04:31 PM

買二手車要take risk. 而且揸10年,計返折舊及維修,23萬買架2、3年二手, 同33萬買架新車,都係新車吸引及有So。而且,如Serena更是新款。
過來人經驗之談。

lotion88 2017-10-26 04:57 PM

2手要注意維修費。聽講豐田車維修費同次數比本田少。唔知有無揸過noah同stepwgn慨ching比到資料你參考。

chantinlung 2017-10-26 05:44 PM

畢竟車齡相差近三年,維修費10年下來,ㄧ定比新車多,如果唔好彩買到暗病或意外車,直程得不償試,何況舊車始終執人二攤(前車主係大酒店喃嘸佬、抑或長期病患者亦話唔埋),ㄧ定情願比多10萬買新三年新車。

chelam624 2017-10-26 05:57 PM

二十幾萬買部二手車,我接受唔到:smile_27:

Dikemebe 2017-10-26 09:27 PM

祝樓主好運。

kwaiyuen仔 2017-11-5 05:44 PM

3架呢家都facelift 晒,點睇

chantinlung 2017-11-5 07:56 PM

唔好睇。

centop26 2017-11-5 08:05 PM

Noah 可以飛走先,無乜賣點又得雙氣袋

mj23sp33 2017-11-6 02:54 PM

揸十年以上新車啦
頁: [1]
查看完整版本: 本田Stepwgn~日產Serena~豐田Noha