查看完整版本 : (真人真事)十多年前的網戀。

緣天使 2017-11-11 06:25 PM

(真人真事)十多年前的網戀。

05年,我係一個聊天室網站入面識左個女仔,佢叫傻小妹。

點解我會識到佢?當時既我係一個小六既學生,咁班上有個同學,佢問我玩唔玩江湖,果陣我r哂頭,下?咩江湖呀,佢同我講,江湖係一個聊天室,果日之後我番到屋企就上左佢俾我既江湖網站。話說果陣我係諗住求其作個名出黎,所以無太認真去打個人資料,我角色選擇左男角,網名叫海洋仔。
(但本人其實係女黎)後來我都無諗過會鐘意左個女仔

咁幾日後,夜晚時段,我見到有個人個名好得意,佢個網名叫傻小妹,之後我就去同佢say hello了。

(太詳細的對話我都唔係好記得了。。。)
我:hello!
傻小妹:halo
我:收唔收溝呀!
傻小妹:你係咪想打受唔受溝呀?
我:哈哈,係呀,我唔係好識打字

之後我地就開始傾計了
我果陣都係第一次咁挑逗人地,一問就問人地受唔受溝。。
果陣佢亦都知我係讀緊小學,而我亦知道佢係大我好多年
只係佢唔知我都係一個女仔,因為當時我諗住玩下,亦冇諗過會發展成咁。。。我唔敢講其中一個原因係因為我驚講左出黎佢唔會再同我講野,因為當時我知自己投放左真感情落去,我唔想無左佢。
如是者,我每日放學都好開心咁番去,睇下佢幾時放工幾時上線,佢係我初戀黎,我未試過鐘意一個人鐘意到咁,每日都諗住佢,到到夜晚真係要offline,我都唔捨得走,拖得一分鐘得一分。
之後我地轉左用msn傾計,e家msn都無埋了,真係童年回憶黎,點解會有facebook出現lol。
我記得果陣既關係都維持左好耐,但直到有一日,我覺得唔可以再拖落去,就係msn同佢講d好衰既野。
我:快d搵番個人去結婚啦你(而我當時對佢亦都好冷淡,態度亦十分差)
而佢亦睇得出我好似有d野,之後就打左一大篇野俾我。
期後我地既關係亦差唔多到尾升,因為我block左佢。
其實我心真係好痛,當時,因為我唔敢講我係女,亦呃左佢咁耐。
我用左好多方法去搵佢,可惜係搵唔到,我好希望可以搵番佢,同佢講對唔住。
佢係我心裡面佔左好大既空間,係之後我同過其他人拍拖,但我心依然有佢,事隔好多年了,以前讀小六,應該得10歲?因為我比較遲生日,所以都幾細個,如今我都23歲了。
我用過佢email係facebook搵,係搵到有一個人,但佢最後既更新日期都已經係2010年。
我之前都係其他論壇開文搵過佢,但都係無機會搵到。。
我知我自己好自私。。對唔住
我願意放棄所有去搵番佢。。我亦好想可以番番去我小六果陣同佢講清楚。。我發夢,亦夢過佢好多次,有次因為發緊佢既夢,寧願發多陣夢都唔想起身去番學,哈哈。。結果遲大到lol

I will love you till the end of time
i would wait a million years.
Promise you’ll remember that you’re mine
baby can u see through the tears…
I still remember the day we met in…..
I’m sorry for what I did….

我同佢係喺一個叫「龍女江湖2」既網站到識
佢網名叫傻小妹,以前msn係apas583 @ hotXXXXXXXXX
我仲好記得佢好鐘意tamama....
如果有人識佢,可以話我知嗎?

[[i] 本帖最後由 緣天使 於 2017-11-17 08:16 PM 編輯 [/i]]

今天綠色筍盤 2017-11-25 01:53 PM

推一下

載望開你拖 2017-11-30 08:40 PM

幫吓你推

希望有未來 2017-12-3 04:32 PM

作得考:smile_35:

山邊永恆的神 2017-12-7 09:27 PM

加油樓主

aLbee0203 2017-12-7 11:43 PM

推一下啦

Tongoxo 2018-1-12 05:31 AM

15年 加油

緣天使 2020-12-24 04:26 PM

推下

門外怕手背 2021-2-4 03:24 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

異域奇信箱 2021-2-5 04:30 PM

炎夏少鼓手 2021-2-5 04:46 PM

哈囉肥世界 2021-2-5 04:58 PM

op881 2021-2-13 03:06 PM

主角係你?

超級進擊的理想 2021-2-18 11:12 AM

加油
頁: [1]
查看完整版本: (真人真事)十多年前的網戀。