查看完整版本 : 香港有冇教得好但唔貴歌唱導師?

哨牙狗 2017-11-16 03:17 PM

香港有冇教得好但唔貴歌唱導師?

太多選擇,點揀?

same-same 2017-11-16 06:05 PM

看你的程度、想學那一方面...

唱唱歌 2017-11-17 06:04 PM

就算老師有料亦要睇吓同你嘅領會能力能否相配,睇醫生都要睇吓夾唔夾到。

黃金工程 2017-12-6 11:46 AM

如果認真想學好, 真係要去韓國或者日本, 可惜貴。
香港呢個階段真暫時未有咁好既老師。

但都建議你去香港的一些比較出名的地方學,
因為導師比較專業, 一班人學果隻,
收費都會齊齊SHARE, 點都會便宜一些,
而且專門教曉大家學習流行歌曲為主,
又實用, 又有氣氛,
咁多人睇實, 不但可以增強實力,
仲可以練習膽量。

可以的話, 避開個別學習, 咁就可以避免"一個人承受"老師的脾氣。
始終成班人學的學習場所, 老師都會隨和一些,
因為老師受到場所的條例約束, 不可以輕易發火。
最多都係成班人一齊鬧。

[[i] 本帖最後由 黃金工程 於 2017-12-6 11:52 AM 編輯 [/i]]

asd449 2017-12-22 02:35 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

Ashley_m 2018-1-15 12:39 AM

我都想搵導師學 但怕去啲大行學會求其

garykyl 2018-1-16 05:57 PM

你自己聽,學著唱,日子有功,就會越唱越好,可以不請人敎的.CD就係你敎師.

唱唱歌 2018-1-17 05:30 PM

[quote]原帖由 [i]Ashley_m[/i] 於 2018-1-15 12:39 AM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=473799816&ptid=27062448][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
我都想搵導師學 但怕去啲大行學會求其 [/quote]

沒什麼要怕,等到頭髮白都不實行才可怕,上大班課自然有同學,溝通吓會有很多門路的,另外老師夾唔夾到自己的領悟能力又係要試,所以實行才是皇道,想沒有用的。
頁: [1]
查看完整版本: 香港有冇教得好但唔貴歌唱導師?