查看完整版本 : 比個賣家害死又比4px玩死

Conyyy 2017-12-16 06:16 PM

比個賣家害死又比4px玩死

好想分享一下⋯因為真係好無助

是咁的 我係間野買左兩樣野落來 點知個死人賣家同時間錯發相同野落來一次⋯佢地拿拿臨同我講 叫我千其唔好簽收 日日搵我講同一樣野 我都好合作 同佢講一定唔簽收 可以放心 我仲幫佢同4p聯絡等佢可以早日拎番d野⋯但因為當時我自己果2件貨仲未運到去倉庫 我都有擔心過4px會否搞亂呢兩set單 因為號碼好接近 賣家同我講一定冇問題 不會影響你件野 你只要幫我同4p截住佢 而賣家自己也天天跟4px接洽 但不知為何到現在仍然不能取回多寄的包裹

惡夢就來啦⋯終於等到全部貨件入庫 我只有三件東西要集運 但發現其中一件只有0.14斤的東西都竟然變了5.89公斤 我立刻向客服查詢 客服告訴我這5.69是一張凳子 但我明明沒有加入過無主件 照理不是我 ⋯客服告訴我一定是屬於我 是有我名字 有我資料 又因我媽媽平常亦用同一帳戶購物 更加令我不以為以 客服着我先付款 到後來 貨送到上門了 那張凳子不翼而飛 媽媽更跟我説她沒有買過凳子 我才更驚訝 
我去找客服查詢 客服說我已簽署了 等於已收下貨品 不關他們4px事 現正事實是我多付了5.69kg的集運費 什麼也沒收到⋯後來 我不斷自己查證才發現原來那5.69公斤包裹不是凳子 原來就是商家多發的那件貨 現在4px屈我已收了貨物 但我跟本沒有收到這5.69kg!最有趣是4px速遞員上門放下貨立即閃人 試問我何以檢查貨件數目?

有幾點
1.我第一次查問包裹是什麼時?客服告知是(凳子)而不是那錯發的貨件 照理客服會搞錯?

2. 4px把5.69kg 無故加入了我的包裹中 是否有人借我過橋 想屈我收了 其實有人貪心拿了! 

3. 商家到現在仍未取回貨件⋯而我又被多收運費 睇來4Px今次都ok貪 食左兩家!

Ps:客服沒有理我 仲不斷屈我已經收左 我已申請退款 仍未有人回應!4px正pk 之前已經丟失過我d貨 今次應該又有內鬼拎人野 一定冇下次幫襯!

victorwong888 2017-12-18 11:03 AM

你叫賣家賠錢俾你你才退回去俾賣家,負責自己賣掉

kookitty 2017-12-18 04:36 PM

[quote]原帖由 [i]victorwong888[/i] 於 2017-12-18 11:03 AM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=472546744&ptid=27125986][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
你叫賣家賠錢俾你你才退回去俾賣家,負責自己賣掉 [/quote]

樓主都收唔到貨, 點退回賣家呢!!!

NoAngel 2017-12-19 02:17 PM

只可以講句, 慘

隔夜落漠希望 2020-1-22 09:50 PM

4px 唔差嫁喎 用左咁多次

隔夜落漠希望 2020-1-30 10:20 AM

4px幾好
頁: [1]
查看完整版本: 比個賣家害死又比4px玩死