查看完整版本 : 自修生報左,但最後甩底會點?有冇「案底」?

andycheong94 2018-1-1 11:56 PM

自修生報左,但最後甩底會點?有冇「案底」?

如題,如果以自修生身分去報考,但事後無去考(absent)
最後係咪張cert照出abs
定還是唔會有cert?

搵工報公開試時,係唔係一定要填埋今次abs記錄?

sodalite 2018-1-2 09:53 AM

[quote]原帖由 [i]andycheong94[/i] 於 2018-1-1 11:56 PM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=473164639&ptid=27156019][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
定還是唔會有cert?

搵工報公開試時,係唔係一定要填埋今次abs記錄? [/quote]

全部科都Abs無証書的

littleyys 2018-1-2 07:35 PM

自修生報左,但最後甩底會點?有冇「案底」
[b]A: 基本上沒影響. [/b]
[b]不過有些大學只考慮最近兩年成績(i.e. 公開大學), 如果是TRITAKE的話可能不計算第一次考的成績 (i.e. 2016 第一次考, 2017 第二次考, 2018 甩底唔考, 就會計2017+2018成績)[/b]
[b]假如你2018諗住用返舊成績報jupas, 可能會中招. 我剩係諗到呢個.[/b]

定還是唔會有cert?
[b]A: 成績通知書(Results Notice)會照寄比你, 所有科目都顯示ABSENT, 但唔會有證書(Certificate)[/b]

搵工報公開試時,係唔係一定要填埋今次abs記錄?
[b]A: 唔一定要填[/b]

[[i] 本帖最後由 littleyys 於 2018-1-2 07:42 PM 編輯 [/i]]
頁: [1]
查看完整版本: 自修生報左,但最後甩底會點?有冇「案底」?