查看完整版本 : 國仕傳媒 亦即 Web Design488 完全係一間下賤公司

急焦真空的水管 2018-2-9 07:16 AM

國仕傳媒 亦即 Web Design488 完全係一間下賤公司

為免比人起底,亦唔想比佢報仇,先開新a/c

我係一間小型網頁設計公司既負責人,今日有個做緊既客,佢打黎問我,係唔係比imy 即  國仕傳媒收購,我話無

佢話,佢之前搵過佢地報價,之後佢最後選擇我地公司,今日,之前搵過報價既sales,打比佢地,知道佢搵左邊間之後,佢話佢地收購左我地公司,所以唔使再搵我地,佢地要問返客人收返個網站差價 (因為我地比佢地平大約 $4000 左右)

佢地想食左人地公司既客,仲要作野,佢話我地公司因為就快執,所以佢地出手救左我地

呢間公司既人勁賤格

各位行家小心D,鬥sell 自己幾大,任何人都會,但話人地公司執,佢地公司收購左,仲要屈個客比錢,係一件非常低莊既事

希望版主唔好刪,呢件事真人真事

我更想想選擇web design 488 既人,可以知道呢件事

急焦真空的水管 2018-2-9 09:38 PM

希望各位行家幫手推下

ghostkcleung 2018-2-11 07:29 AM

就算唔刪你文都無用,
你哋之間嘅商業糾紛,
無咩人有興趣。

如果你證明到對方有誹謗成份,
可以告佢,否則把口生喺人哋度,
唔通你條女聽人講多兩句又跟人走咩?
最後都係睇你自己夠唔夠硬淨。

成篇嘢又我哋又佢哋,
難睇過 Source code,
完全唔想再睇落去。

marlin12 2018-2-19 01:47 PM

如果[國仕傳媒]既sales[訛稱收購咗他人公司、搶人個客、還要收差價],咁就唔單止係[商業糾紛],可能是[詐騙]和[誹謗]行為。
樓主公開事件,我覺得佢做得好啱。可以俾大家(包括行家和客戶)知道他們的行騙模式,並加以防範。
雖然[電話騙案]很難舉證和找出騙徒,但是我仍然建議樓主鼓勵你的客戶去報警。如果未有金錢損失,雖然都只是備案。如果多人投訴這間公司,便會引起警方關注,防止巿民受騙。

PacificIslander 2018-2-20 12:55 PM

[quote]原帖由 [i]急焦真空的水管[/i] 於 2018-2-9 07:16 AM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=475053106&ptid=27235604][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
為免比人起底,亦唔想比佢報仇,先開新a/c

我係一間小型網頁設計公司既負責人,今日有個做緊既客,佢打黎問我,係唔係比imy 即  國仕傳媒收購,我話無

佢話,佢之前搵過佢地報價,之後佢最後選擇我地公司,今日,之前搵過 ... [/quote]

X

你仲話係負責人。

公司懷疑比人 hack email, 叫客人滙款到新 A/C。甘財務部咪出群發電郵比所有客,重申A/C 無改,尼尼路路。

D客係你既,你又唔係唔掂得佢地。要等客打黎問你先出聲?

X
頁: [1]
查看完整版本: 國仕傳媒 亦即 Web Design488 完全係一間下賤公司