查看完整版本 : E46 320i vs Accord 七代 2.4 vs Camry 2.4 (2002-06版)

Alydar78 2018-2-28 12:17 AM

E46 320i vs Accord 七代 2.4 vs Camry 2.4 (2002-06版)

其實見到條標題,應該都會有車友掩住半邊咀笑(「買呢啲cc呢啲款嘅老爺車搞乜?」:smile_30:);不過呢樣已經預咗喇:smile_35:。Anyway,就標題呢三部車,有少少嘢想請教一下/徵求些少意見:

1. 設定係2004-05年車,咪數9-12萬,無撞過至多揩花下,呢三部車各自嘅1年同2年「存活率」大致係點?

2. 承上,呢三部車,耗油表現比較之下如何?

希望各位車友笑完之後,不吝賜教。拜謝~~
:smile_13:

[[i] 本帖最後由 Alydar78 於 2018-2-28 12:39 AM 編輯 [/i]]

Zest 2018-2-28 09:02 AM

如果你要一部代步車又怕煩的話,首先就唔好諗... 320i.

而Camry同Accord都大過320i一個碼. 相信你係搵僅美版Accord,其實同Camry一樣都可靠、耐用. 如果係同期嘅日版的話,建議你都係咪考慮喇. 因有食偈油嘅問題!

[[i] 本帖最後由 Zest 於 2018-3-1 08:55 AM 編輯 [/i]]

爛命人 2018-2-28 12:04 PM

320唔好諗
camry,accord最好
比我會accord

gimsink 2018-2-28 02:32 PM

Accord 喇, 可以的話,買八代。

aryung9828 2018-2-28 03:00 PM

用過呢個年份 camry,基本上無咩要整,一定公里去換機油就得~~

而有相熟車房就更唔洗擔心~~

Nasdap 2018-2-28 10:29 PM

有朋友不久前賣了2002/3年Camry,行了十多廿萬,狀況良好仍可賣八千。

Alydar78 2018-2-28 10:46 PM

多謝各位車友意見,清楚兼實用~
:loveliness: :loveliness:

爛命人 2018-2-28 11:15 PM

客氣
我同你一樣因為搵緊車

爛命人 2018-3-1 05:12 PM

其實passat cc都幾好
我見價錢都好低
我未用過
不過呢度有師兄話成日壞

bubble7 2018-3-2 10:00 AM

[quote]原帖由 [i]爛命人[/i] 於 2018-3-1 05:12 PM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=476116893&ptid=27275415][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
其實passat cc都幾好
我見價錢都好低
我未用過
不過呢度有師兄話成日壞 [/quote]
是旦壞一件電子野要兩三萬維修,人地講緊既車價大約兩三萬,德國車維修機會太高!
頁: [1]
查看完整版本: E46 320i vs Accord 七代 2.4 vs Camry 2.4 (2002-06版)