查看完整版本 : 報左港大科技教育碩士,但有點不安,俾下意見

桃花賭主 2018-3-3 12:24 AM

報左港大科技教育碩士,但有點不安,俾下意見

我覺得佢會收我,因為佢個課程對正我做緊果瓣,我已升到中層管理行政職位,我又在業界做緊d前線發展的工作,又有d有份量的人推薦我。但我已畢業十幾年,一直冇再讀過書。十幾年前在教大(即前教院)教育學士畢業,當年都是玩下玩下又四年,之後出黎教書,當年d功課又全部用中文做。我中七UE得個E(其他有C,full cert,但全都是用中文修),之後都冇乜點讀過英文。港大個課程全以功課評核,唔洗考試,但我而家怕英文太差會令我畢唔到業。我報得呢個課程,當然都是有d信心的,但大家可否俾下意見,我呢個case可以點預備多d?我應該會九月開始讀,預計讀兩至三年

桃花賭主 2018-3-3 12:32 AM

Master of Science in Information Technology in Education(e-leadership)
有冇過來人師兄師姐介紹下?難讀嗎

WangWangWai 2018-3-8 09:54 PM

又唔駛不安咁嚴重的,就算讀到中途 quit , 最 worse 都係沒左筆學費,沒乜其他影響嘅

桃花賭主 2018-3-9 04:46 PM

anyway ,已收conditional offer,會用三個月慢慢刨番d英文,core modules的必讀材料已有個list,會在開學前睇晒佢
頁: [1]
查看完整版本: 報左港大科技教育碩士,但有點不安,俾下意見