查看完整版本 : 澳洲5月14天自由行求救!pls!

spike1234 2018-4-29 06:01 PM

澳洲5月14天自由行求救!pls!

各地巴絲打大家好
我地2公婆已出機原15號飛悉尼。28號晚從墨爾本回程。但因為近期二人都非常繁忙。。行程未plan 住宿未book..現在迫在眉睫。還請ching sis 們申出救援之手。。感激感激

我們二人都是首次去澳洲。買了旅遊書發現資訊太多不知如何是好。。我們可以自駕遊。主力想去悉尼(2~3天),..塔斯曼尼亞(4~5) 天。墨爾本(4~5) 天。。請問可以建議一下我們嗎?感激

R.Gonzalez 2018-4-29 06:05 PM

定好酒店先,未訂到邊度都唔使去。

然後,睇下本地旅行社既一日團,如果去塔斯曼尼亞就係四日團。可以上網睇睇再決定。

central 2018-4-30 09:58 AM

師兄加油:smile_o13:

小弟八月去, 都係plan緊行程, 希望稍後有機會請教下你

bububuvitor 2018-4-30 10:50 AM

先列出你有興趣的地點景點,在根據景點定停留日數,
貿貿然點知你想去邊?

Tasmania停留幾日無咩野你做到,不停走馬看花倒不如將時間留MEL,SYD,ADELAIDE/GoldCoast

uncle9nine 2018-4-30 11:04 AM

塔省機票訂左未?未就訂左先講,同埋塔省最少去6日hobart入laun走,不用走回頭路

上次隻油雞
[url]http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=25718108&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy[/url]

tfk12au7 2018-4-30 12:08 PM

[quote]原帖由 [i]spike1234[/i] 於 2018-4-29 06:01 PM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=479392902&ptid=27410858][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
各地巴絲打大家好
我地2公婆已出機原15號飛悉尼。28號晚從墨爾本回程。但因為近期二人都非常繁忙。。行程未plan 住宿未book..現在迫在眉睫。還請ching sis 們申出救援之手。。感激感激

我們二人都是首次去澳洲。 ... [/quote]

計劃行程是非常個人化的,唔係考試,冇一個model answer. 去邊度玩都好,要自己做功課發掘自己最有興趣去的地方,然後先決定到每處停幾耐。最最最懶可以去旅行社取單張參考。另外最好的一站式網址是[url]www.australia.com[/url]

jen724 2018-4-30 01:53 PM

全程參加local tour,唔怕無時間plan :smile_o12:

ASWOGN 2018-4-30 06:49 PM

我 6月有 10日,Mel 入 SYD 出
Mel 及 往SYD 路線自駕
SYD 遊CBD 就靠 交通工具

cristianoannon 2018-5-1 03:42 PM

冇時間plan咪抄人啲遊記囉,同埋點解唔跟團呢?
頁: [1]
查看完整版本: 澳洲5月14天自由行求救!pls!