查看完整版本 : 純粹想發洩一下

普露普普露 2018-5-15 07:34 PM

純粹想發洩一下

我本身系做某保險公司既客戶服務主任,我主要既職責顧名思義就系幫客戶同Agent解決問題,雖然我做左呢行都吾系好耐(5年)。。都吾算系啲老行專。。但至少我識得”尊重”彼此。

成件事既過程其實真系吾太方便繫到講得詳。。始終有涉及敏感資料。。

事源系我今日準備收工時接到隻電話,個保單持有人既職業系Telephone operator。。我諗我同佢做既業務性質應該都類似吧。。但佢對我既態度甚至系說話真系令我非常難受。。

我明白,你返工時會曾經遇到一啲”特別客戶”,佢地有時會專登為難你令你要做多好重功夫先肯收手,有時亦會用粗口問候你睇下你駕吾駕馭到,甚至乎明明吾系你工作範疇內既事佢地都會投訴你。。以上既我都一一經歷過,亦直到宜家我都未能學識抒發呢啲壓力。。但既然你知道我地彼此既難受,你又何必要發落人地身上呢⋯⋯ 吾通互相尊重真系咁難..?

最後我只系想講。。我以我應有既態度同專業對待你,我亦無因為知道自己將會收工而打算草草了事,我一心都只想解決你所遇到既問題,但卻換來你咁的對待。。

希望大家可以尊重各現職的客戶服務員🙏🏻
謝謝大家🙇🏿‍♀️🙇🏼‍♂️

FaithTrust100 2018-5-19 08:21 PM

[quote]原帖由 [i]普露普普露[/i] 於 2018-5-15 07:34 PM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=480297009&ptid=27445332][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
我本身系做某保險公司既客戶服務主任,我主要既職責顧名思義就系幫客戶同Agent解決問題,雖然我做左呢行都吾系好耐(5年)。。都吾算系啲老行專。。但至少我識得”尊重”彼此。

成件事既過程其實真系吾太方便繫到講得詳。。始終有涉及敏感資料。。

事源系我今日準備收工時接到隻電話,個保單持有人既職業系Telephone operator。。我諗我同佢做既業務性質應該都類似吧。。但佢對我既態度甚至系說話 ... [/quote]

同意,不過,什麼是份內事? 顧客服務解決問題,但不是所有問題是員工能解決,也未必是客人認為是最好

銀行都有分熱線同專職,現在客人橫行霸道,找至大聽,公司管理層還是部門主管?頂頭上司不會聽,又問公司有幾多人同一姓,還是全部門?打不通有關部門就發洩,做前線跟本就是最低級,發爛在前線住用,有權力是在坐後面高層,顧客服務跟本是頂人鑊

[[i] 本帖最後由 FaithTrust100 於 2018-5-19 08:26 PM 編輯 [/i]]

AKB-48 2018-5-20 07:10 PM

可能我知你講邊個:smile_o10::lol:smile_o01:要不要開佢名?:lol:lol
頁: [1]
查看完整版本: 純粹想發洩一下