查看完整版本 : 冷門一點的 Vintage Da Vinci

littlebanana 2018-5-16 01:17 AM

冷門一點的 Vintage Da Vinci

見好少呢隻 Da V,亦都少 review, 我其實直頭吾知呢隻:smile_41:,不過帶上手又覺得好靚,自己好鐘意 ...so
:smile_13::smile_13:

事源係舊年 (定一月左右) 隻 Bronze Pilot 出果時, 錶行話佢地會有一隻 quota, 話 hold 比我, (係加拿大,冇香港咁多 quota, 可能得二三十隻去加拿大,所以即刻 hold 咗先)
咁去攞 Bronze 果陣,個 IWC Case 入面有呢隻 方方地嘅錶,係平時冇 display 嘅,我先至知呢隻 Da Vinci Vintage Edition, 已經覺得好靚,好有 feel... :loveliness:

之後留意d 70年代 Vintage style, 又見呢度 d 師兄 share 隻 GO 嘅 Seventies 鬼死咁靚,係香港時試過,真係好得,但時間關係,冇買...

之後番來加拿大呢邊,每次去睇錶,個經理都係佢 office 個 case 度攞呢隻出來比我試...
結果早兩星期入咗... :loveliness: 仲有 四年 extended warranty, good for NOS..

[[i] 本帖最後由 littlebanana 於 2018-5-16 02:32 AM 編輯 [/i]]

achtung 2018-5-16 10:29 AM

唔介意非圓形嘅話呢隻上手其實好好睇,恭喜哂

littlebanana 2018-5-16 12:27 PM

出咗來比想象中好睇 .. 圓型錶就最多, 方, 長方, 酒桶, 八, 十, 十二角都有 .. 方六角就真係少 .. :smile_14:

同埋 54 折 cost discount (just under 三萬港紙), 加 extra warranty 雖然隻錶係 2012 年放到而家嘅 Nos, 真係吾錯嘅心頭好 👌

[[i] 本帖最後由 littlebanana 於 2018-5-16 01:53 PM 編輯 [/i]]
頁: [1]
查看完整版本: 冷門一點的 Vintage Da Vinci