查看完整版本 : matchesfashion.com 可靠嗎?

kyokyokyo12345 2018-5-21 09:42 PM

matchesfashion.com 可靠嗎?

呢個網站買野可唔可靠?
睇中左Saint Laurent d野,但怕買到假野

maverickbb 2018-5-23 04:13 AM

可靠

katrinachenggg 2018-5-23 06:25 PM

可靠!

六婆 2018-5-25 07:58 AM

可靠啊

FOXYS 2018-6-6 04:37 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

沈大師又點燈 2018-6-9 01:23 AM

可靠.. 放心買.
farfetch 我都經常幫襯的.

[[i] 本帖最後由 沈大師又點燈 於 2018-6-9 01:24 AM 編輯 [/i]]

六婆 2018-6-19 08:31 AM

可靠啦,我年中幫襯唔少

麥斯特羅 2018-6-22 08:30 PM

可靠, 我都買過幾次.

Dandelioni 2018-7-18 10:51 PM

可靠!有幫趁x次!個人認為matchesfashion 的價格比較其他網站好,成日有free shipping 但都要比價!

[[i] 本帖最後由 Dandelioni 於 2018-7-18 10:52 PM 編輯 [/i]]

kbteh 2018-7-19 07:28 PM

matchesfashion首購9折碼係咪用唔到Balenciaga牌子?試過唔work!

bryantklok 2018-9-2 02:51 PM

可靠常用!

Olaalaa 2018-9-3 07:18 PM

yes, 可靠

寒冬橙色水樽 2018-9-5 02:36 PM

當然可靠

PrimePrime 2018-9-12 11:59 AM

100%可靠

緬因貓奴 2018-10-2 01:37 AM

可靠

Compressor 2018-10-17 02:35 PM

可靠,快運,退貨又易!

命運的旋律 2018-10-18 05:44 PM

呢間嘢有以下幾個問題

1. CS反應慢,24小時未必覆你。但電話24小時有人聽,講英文,但都係答行嘢,之後有乜跟進都唔會有email覆你進度。

我件貨卡咗係london希思羅機場5日,打咗幾次電話幾次email都話會跟進,email覆我,完全冇,之終於DHL有反應但都系冇e-mail通知我進度。

2. 退貨唔會email 張waybill copy你,其他好似farfetch或者MR Porter都會提供,
當然呢個問題未必好大,因為佢係已經跟盒畀咗張waybill貼紙你,但in case唔見咗,你又想退貨可能會好麻煩。

山邊枯燥的神童 2018-10-19 04:50 PM

最近第一次試網購, 幫襯咗matchesfashion, 覺得唔錯, 貨品幾好, 價錢公道, 還有折扣和免運費, 最好還有用港幣交易,不用比信用卡的匯率差價, 所以先後短期內已經幫襯四次。

matchesfashion 用dhl 速遞送貨, 兩個工作天已經到香港交貨, 而且dhl的資訊科技很好,運送途中 一路有電郵及短訊通知貨品的去向和進度, 包括運送到哪裏和清關未有, 最緊要記得在 dhl 網頁留低手機號碼及電郵地址以便通訊。

第一次幫襯買咗三折的減價品,還有再九折,因為用了新客的MFNEW 的折扣代號, 剛好公司做緊免運費, 所以十分抵。

第二次購買用咗APP15 的折扣代號, 有八五折優惠,也是免運費的。

跟住還買了兩次, 因為公司给我更好的折扣優惠,就是買滿$3000正價貨有$1000折扣,滿$6000有$2000折扣,滿$10000有$3000折扣,也是免運費的。

matchesfashion 的貨品用大量白色的紙張及精美絲帶來包裹, 加上貼心的多謝卡 ,放在花紙禮品盒內,外面還包有另一個雞皮紙卡盒以保護貨品, 真的唔錯。

山邊枯燥的神童 2018-10-19 04:59 PM

[attach]8901314[/attach]

sobsch3 2018-10-22 01:37 AM

真野!

meiyangyang-ya 2018-10-24 11:41 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

山邊枯燥的神童 2018-11-19 09:51 PM

matchesfashion  剛剛開始秋冬季款式大減價, 最低去到半價,加上很多貨品的定價已經比香港的名牌時裝店低,而這些時裝店還未開始減價, 所以價錢相差很遠 ,但已經可以買到仍然新款的貨品,所以我自己已經再入貨。 今個星期尾好似各網購店都會減價促銷, 大家有興趣不妨留意一下情況。 當然價錢一般都會隨著接近聖誕節再減, 但是也有機會斷碼或者斷貨。

たくや 2018-11-23 02:30 AM

沒有brooks brothers. 差評

山邊枯燥的神童 2018-12-2 08:34 PM

最近幫襯 matchesfashion 買兩件貨品的一張訂單發生問題, 兩日還未收到送貨資料 ,只收到電郵回覆話要取消其中一件貨品, 但沒有講清楚是什麼問題。 另外一件貨品也遲遲未能運送, 追問下說是 technical/process error, 最後我取消了訂單。 雖然公司每次的電郵回覆都算快, 在一天內, 有講sorry 和話未有扣信用卡數 ,還給我下一張單免費送貨, 但是始終未能講清楚問題的確實原因, 有點失望。
頁: [1]
查看完整版本: matchesfashion.com 可靠嗎?