查看完整版本 : 次次見到阿叻0係電視出現都比佢激到眼火爆!!

薯蛋頭哥哥2.0 2018-5-23 06:22 PM

雖然明知佢出黎都係做小丑, 但係真係忍唔住無名火起!! :@:@:@

陳百祥上港台節目講「瞓街論」惹網友嬲嬲 監製:唔評價嘉賓表現

相信大家都好清楚陳百祥(阿叻)嘅真正嗜好係咩,唔係講緊賽馬同足球喎,我係講緊用把口認叻呢樣嘢。今日下晝,阿叻喺港台節目《視點31》裡面繼續發揮牙擦擦本色。喺節目開冇耐,身為職業高爾夫球協會名譽會嘅阿叻,就質疑參與房屋、地政事務多年嘅黃遠輝,係咪適合擔任土地小組主席:「揸Fit嗰個叫黃遠輝,佢只係做Banker,只係識炒股票、睇外匯,點識土地?」

阿叻又爆惹火言論 「美國人都要瞓街」

之後,阿叻好快就直斥高爾夫球場起住宅係荒謬:「房屋就係房屋,運動就係運動。」但講完冇耐佢又話部分高球場地改成住宅用途非不可行:「拎少少出嚟絕對唔介意,但最好唔郁,我哋幾多小學生學緊波,仲有17萬從業員,嗰啲人咪會失業?」阿叻亦話香港住屋問題一直都存在,自己亦住過劏房:「你嚟得香港住,就要接受香港從來都係貴嘅地價㗎嘞,而家講緊西雅圖,美國人都要瞓街,而家(香港人)都係瞓細啲嘅房,細啲嘅廳。」講真,呢句嘢真係幾勁,本身就明明講緊香港嘅土地問題,而佢就拉到去西雅圖咁遠,聽完真係唔知點應好。

原文:
[url=https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%A8%9B%E6%A8%82/191168/%E9%99%B3%E7%99%BE%E7%A5%A5%E4%B8%8A%E6%B8%AF%E5%8F%B0%E7%AF%80%E7%9B%AE%E8%AC%9B-%E7%9E%93%E8%A1%97%E8%AB%96-%E6%83%B9%E7%B6%B2%E5%8F%8B%E5%AC%B2%E5%AC%B2-%E7%9B%A3%E8%A3%BD-%E5%94%94%E8%A9%95%E5%83%B9%E5%98%89%E8%B3%93%E8%A1%A8%E7%8F%BE]https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%A8%9B%E6%A8%82/191168/%E9%99%B3%E7%99%BE%E7%A5%A5%E4%B8%8A%E6%B8%AF%E5%8F%B0%E7%AF%80%E7%9B%AE%E8%AC%9B-%E7%9E%93%E8%A1%97%E8%AB%96-%E6%83%B9%E7%B6%B2%E5%8F%8B%E5%AC%B2%E5%AC%B2-%E7%9B%A3%E8%A3%BD-%E5%94%94%E8%A9%95%E5%83%B9%E5%98%89%E8%B3%93%E8%A1%A8%E7%8F%BE[/url]

[img]https://cdn.hk01.com/di/media/images/1471363/org/dec94889d74cac833d8f24b9bb7e38a4.jpg/ly8F1yHBTAO7QUnjot79Mr1Wl4Gm9xPkWXiXsFl4l7A?v=w1280r16_9[/img]

sl400 2018-5-23 08:46 PM

咁佢嘅專長技能就係做小丑 六張幾仲要出嚟做小丑你估人人得㗎

gerson161 2018-5-23 10:18 PM

做小丑的強項,係塊臉皮要夠厚

boyboy168168 2018-5-24 10:27 AM

算把喇, 睇佢發UP風, 不如上discuss:smile_34:

野人1 2018-5-24 12:54 PM

佢知生仔無屎忽,唔敢生。

大剌客 2018-5-24 01:08 PM

佢都有言論自由
節目搵得佢無非用來刺激下收視

逝去的心 2018-5-24 02:55 PM

未曾眼火爆過
撳個轉台制有幾難啊?
四五十條青奴,一唔啱咪轉囉!

bbc369 2018-5-25 11:51 AM

[quote]原帖由 [i]大剌客[/i] 於 2018-5-24 01:08 PM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=480798410&ptid=27462348][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
佢都有言論自由
節目搵得佢無非用來刺激下收視 [/quote]

依家有人要限制佢發言咩? 相返係想佢嗡多啲可以笑吓;P;P;P

高爾夫協會今次真係捉蟲 民意已經落後 諗住揾過有名氣幫手打輿論戰 點知搵到個自以為好能醒 原來係條小丑返黎:smile_30::smile_30::smile_30:

幪面超人 2018-5-25 03:00 PM

我覺得佢講嘢有道理

ee333ee 2018-5-25 03:04 PM

阿叻嘅設定係代表一撮60以上人諗法

loksingcinema 2018-7-22 02:40 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

戰鬥吧 2018-7-22 02:46 PM

成班傻仔比政府拋出個偽命題玩到佗佗轉

[[i] 本帖最後由 戰鬥吧 於 2018-7-22 06:42 PM 編輯 [/i]]

金刀劍 2018-7-22 02:49 PM

佢唔單止係小丑,仲要係無知.........
聯合國早就發表報告,狠批香港的窮人住屋狀況,連發展中國家都不如.......

28chris 2018-7-26 08:58 PM

chingpingmacau 2018-9-18 01:39 PM

Axababbb 2018-9-18 10:38 PM

佢去到邊都係咁:fst_007:

karshingcinema 2018-11-12 08:12 PM

屢禁不改 2018-11-14 12:01 PM

z96505050 2018-11-14 02:20 PM

對住叻哥d爛口王 認真你就輸了

食野人 2018-11-20 01:20 AM

人地講得有道理

ZhengCheng 2018-11-20 08:59 AM

至憎成日聽到佢首“我至叻”

屢禁不改 2018-11-22 09:13 PM

山邊肥肥樓奴 2018-11-22 10:25 PM

🈚️無興趣睇佢😌

tomymt 2018-11-25 04:01 PM

見佢做節目,—定係搞笑!

laubigleung 2019-1-19 01:15 PM

leeonanglee 2019-3-17 04:07 PM

taiwahmajestic 2019-5-14 01:46 PM

125siuai 2019-5-23 01:01 AM

阿叻正白痴人渣

your筍盤 2019-5-23 01:26 AM

中午小小天才 2019-5-27 10:13 AM

佢講野不嬲唔經大腦
頁: [1] 2
查看完整版本: 次次見到阿叻0係電視出現都比佢激到眼火爆!!