查看完整版本 : 請各位及團體關注"秘魯食天竺鼠肉", "印度食狗肉"和"澳洲人食袋鼠肉"的人間悲哀。

staryling 2018-7-17 12:57 AM

請各位及團體關注"秘魯食天竺鼠肉", "印度食狗肉"和"澳洲人食袋鼠肉"的人間悲哀。

請各位及團體關注"秘魯食天竺鼠肉", "印度食狗肉"和"澳洲人食袋鼠肉"的人間悲哀。

天竺鼠不懂出聲,弱小無辜,根本不應被殺被食。
唔單止中國食狗肉,原來印度都有食狗肉習俗。
而袋鼠因為犯濫,澳洲人竟然向中國等地方售賣袋鼠肉且成貴市價。
中國亦有殘殺動物賣肉的市場,唔記得是叫什麼市場,整個市集是擺街露天的,賣的全是無殺傷力的動物,有猴子,猴子腦,兔子....

希望香港有團體能成立組織幫助壓止呢幾個國家食"寵物肉"動物肉的殘忍情況!! 及向傳媒廣泛報導此等真相。

[[i] 本帖最後由 staryling 於 2018-7-17 01:02 AM 編輯 [/i]]

y.y_hiu 2018-7-17 05:39 PM

點解你又唔去關注下啲雞鴨鵝牛豬羊?根本高係選擇性愛動物

鬍鬚西吊手掌 2018-7-17 11:16 PM

我喜歡曲線:lol

staryling 2018-7-19 01:26 AM

[quote]原帖由 [i]y.y_hiu[/i] 於 2018-7-17 05:39 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=483933212&ptid=27583204][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
點解你又唔去關注下啲雞鴨鵝牛豬羊?根本高係選擇性愛動物 [/quote]


非也,我也可以說關注"雞鴨鵝牛豬羊"所有動物,但是你們唔會聽,亦唔會做...。
頁: [1]
查看完整版本: 請各位及團體關注"秘魯食天竺鼠肉", "印度食狗肉"和"澳洲人食袋鼠肉"的人間悲哀。