查看完整版本 : 女士脫髮

ar_s 2018-7-20 03:40 PM

我未到30 一年都無染一次髮,無節食減肥無生BB  
已經剪短佐頭髮 一日先洗一次頭
每日甩好多頭髮,雖然未見頭皮肉,但髮量已經好少
各位知道邊度睇醫生可以有儀器檢查頭皮嗎???
或者有無人去過啲生髮中心, Eg. 妍x活x OR 李X玲......

今天粗野的採購 2018-7-20 09:08 PM

試試用清水洗頭
兩日洗一次
食清淡d

happy_babe_ss 2018-7-24 10:45 AM

唔好再電拉染個頭 每日自己用手指頭輕輕按摩個頭
我之前睇開有間叫德sin用中藥敷醫頭油 佢都可以醫甩髮/ 頭皮問題 仲有儀器照頭皮 放大毛囊 針炙同照LED燈 果到D醫師同STAFF好NICE 真心覺得佢地好專業咁醫好我 我自己睇一次6百幾蚊 包看診開藥內服同中藥外敷頭皮 佢星期6下午都有新城電台護髮節目 你可以聽下了解下先 希望幫到你

leenomei 2018-7-26 02:56 PM

唔只$600一次咖,佢要加咩peel deep clean 加埋成千蚊次

髮治護理中心

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

講多D 2018-7-29 10:50 PM

德#好嗎?

happy_babe_ss 2018-7-30 12:23 PM

要唔要再加PEELING 要按情況需要 我就簡單D唔洗6百幾 我覺得OK呀.. 做完個頭無咁緊 明顯少左頭痛(之前成日頭痛) 用照機見到多左頭髮粗左

Karen_fish 2021-5-26 09:36 AM

我係德善睇過中醫醫脫髮,完全唔掂:smile_39:

雷鳴八千里 2021-5-27 11:01 AM

中醫醫脫髮,

中秋的幻象

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

山中花花羊羊 2021-5-28 01:07 PM

脫發嘅原因好多嘅,壓力因素,洗發水質量等等,要搵到原因對症下葯才行

好運天使馬女 2021-7-26 01:04 AM

有冇家族中人有相同問題?

stevenwang 2021-8-1 08:21 PM

看醫生
頁: [1]
查看完整版本: 女士脫髮