查看完整版本 : 3323再爆嘞

愚人之石 2018-7-23 02:32 PM

3323再爆嘞

現價7.78,叫人在6.9X及7.0X買就話做打手,仲被移走添。

好彩,有錢賺最重要,我只有40K,其實賺不足四萬,不過各位小心,我係打手,你地別高追呀。

cnn00 2018-7-23 10:43 PM

買743

camelinhk 2018-7-23 11:07 PM

請教3323上下波幅?

愚人之石 2018-7-24 08:42 AM

[quote]原帖由 [i]camelinhk[/i] 於 2018-7-23 11:07 PM 發表 [url=https://finance.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=484291783&ptid=27596945][img]https://finance.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
請教3323上下波幅? [/quote]

用各條平均線啦,例如用20日線,頂位係7.8,短炒就俾鬆多少高位八銀,低。位係6.9-7.2,止蝕位係7.3,反而近6.9x就可以買。

運用之道,存乎一心。長線?動盪市不看長,外資話十一銀添。

愚人之石 2018-7-24 09:37 AM

8.22嘞,果然用裂口去衝阻力線,再上第一位係8.3X.......爭好少,但應該有大阻力。

愚人之石 2018-7-24 09:39 AM

三句唔埋已經8.29,大阻力位就到嘞。

愚人之石 2018-7-24 09:47 AM

持眞者請跟足個巴巴星講沽一半啦.....你地唔沽我啲打手點頂上去吖。

成交1.8億的打手話的。

我自己部署就如果肯升穿8.35左右,只要一回我加注。回的以不穿昨日收市位7.71為準。

愚人之石 2018-7-24 09:58 AM

8.3X暫時係廿日頂位,真係大量蟹貨區頂住,真心請各位信心不足者快快沽貨離場。

地球太危險嘞。

:smile_44:

camelinhk 2018-7-24 10:32 AM

可惜我無入

愚人之石 2018-7-24 11:33 AM

[quote]原帖由 [i]camelinhk[/i] 於 2018-7-24 10:32 AM 發表 [url=https://finance.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=484309509&ptid=27596945][img]https://finance.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
可惜我無入 [/quote]
用返二十日線:

穿到8.35左右又企得穩,可以再買,下一位係8.95,六毫子在於你肯唔肯博嘞,

愚人之石 2018-7-24 11:39 AM

有人話 : 記住莊家唔係開善堂,對一半,

但股票不是零和遊戲,連這點都不明白就不如只買2800

莊家為錢至上,肯用數天億億聲去炒一隻不藍籌的股票,真係博十零巴仙就算咩!而且咁高價去向下炒?

上次高位十銀,亦散貨區(不是蟹貨區,無理由殺落黎不止血的)。
以長方型圖計,今次目標九塊四係終極,亦是上次反彈的高位,

睇住個位做野啦。

愚人之石 2018-7-24 12:51 PM

7月23日,国务院常务会议要求稳健货币政策松紧适度,要求保持适度融资规模,要求保持流动性合理充裕,要求疏通货币政策传导机制。

核心观点
1、释放了政策会进一步放松的信号。比如,坚持不搞“大水漫灌”式强刺激(意味着刺激可能还是需要的,只是不会很强),积极财政政策要更加积极(两个“积极”的表述尚属首次)等等。

2、进一步凸显了“稳经济、保增长”的重要性。会议重提“保持经济运行在合理区间”(这个提法此前几年一直有,但今年3月的政府工作报告删掉了),这也呼应了我们此前判断:我国经济韧性虽在,但其实经不住细抠。

3、下半年财政大发力,着力点是减税和地方专项债提速,下半年基建大概率会止跌企稳。会议提出财政更加积极的两大举措,一个是“聚焦减税降费”,一个是“加快今年1.35万亿元地方政府专项债券发行和使用进度”(结合去年未使用的限额,下半年专项债发行额可达1.2万亿),并且明确指出“在推动在建基础设施项目上早见成效”。

以上引述國內華X街見聞,第三點即係話,基建會鬆綁及加大。

愚人之石 2018-7-24 03:07 PM

一如所料,散戶雞咁腳去收錢,等緊明天後天再爆兩日,散戶會九蚊追返......

哈哈哈,嗱我講過,8.9-9.1,9.2係頂位呀,咪追

愚人之石 2018-7-24 04:23 PM

8.3X有大阻力,若果恆指結算都夾不穿上8.4,止賺之哉

若升穿有機會上試9.2.冇若6-8毫差距,是否高追要看當時嘞,不過有信心明日都可以持平。

愚人之石 2018-7-24 10:29 PM

明日十分重要,若仍是高開小回再拉升然後收市跌,咁即係短期高位8.3X不能企穩,再看成交量若有收縮就可能要先食一些。

seelook.................

愚人之石 2018-7-25 11:03 AM

更新先

一如以往走勢,3323開高然後在10-11時做低位,跟住食飯前再跌一跌然後再收高?

跌嘞點算?星期一收7.71.昨日開8元,裂口位俾你見晒睇下補幾多,黃金比率0.38的話,今日8.13基本上補晒。

一如以往所說,穿返八銀做止蝕,每一日前一天的低位做重要支持位,繼續....

愚人之石 2018-7-25 11:05 AM

a引埋巴巴星的所謂意見先:
2018-7-25 09:53 AM         只看該作者      
引用:
原帖由 巴巴星於 2018-7-24 10:33 PM 發表 有胡食住D先未有貨者宜觀望

連補裂口然後反覆再上都未識的人,唉,信佢補口唔買,等跌返四銀俾你買好母?

愚人之石 2018-7-25 02:07 PM

中午一如所想,係8.3X頂到實,暫時用一日時間補裂口,睇下收市,若果低過8.2可以考慮入一注超短炒,明早市前掛一注8.35沽,食毫半字。

否則仍等下添。乜叫打手,剛剛電台係咁吹1091,自己聽下啦,成交得千零萬話會見六毫喎。我一定不買嘞,哩啲就係打手嘞。

愚人之石 2018-7-25 02:15 PM

[quote]原帖由 [i]愚人之石[/i] 於 2018-7-25 02:07 PM 發表 [url=https://finance.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=484389328&ptid=27596945][img]https://finance.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
中午一如所想,係8.3X頂到實,暫時用一日時間補裂口,睇下收市,若果低過8.2可以考慮入一注超短炒,明早市前掛一注8.35沽,食毫半字。

否則仍等下添。乜叫打手,剛剛電台係咁吹1091,自己聽下啦,成交得千零萬話會見六毫喎。我一定不買嘞,哩啲就係打手嘞。 ... [/quote]
嘩,真係金牌打手,1091即係升到0.58,成17%,我諗佢自己可以走人嘞。

3323似乎壓唔住咁嘞,咁唔加注咯,暫時只有40K,一於等佢破8.3X哩個大阻力位再見返8.9:smile_38:

愚人之石 2018-7-25 02:18 PM

2018-7-25 02:16 PM         只看該作者       
有3323水泥打手搵食 
大家持現金!

請大家聽話,我真係掛了個8.2牌,請跌返落去等我追上買多20K,唔該。

愚人之石 2018-7-25 02:29 PM

叫住你地唔好買佢又升嘞....8.29啦,咁我嗰注點買呀?

一早講過,要低吸嘛。不過乜𠇊位請勿問我,我一早開帖就講咗,唔似別人永遠不要高追不要低撈,但永無講乜位係高乜位係低,仲自己睇錯市就中傷別人係打手。

愚人之石 2018-7-25 02:32 PM

有點佩服開幾個3323帖就不斷個個更生.,係咁踢高自己帖子的人,冇野做?

好,食完飯我開工嘞,收市再回一回,不過記住,1091千萬別亂買,3323阻力位在8.3X,唔穿會反覆,而939則曙光現,有貨冇貨只要愛內銀,必買。

愚人之石 2018-7-25 02:42 PM

本主題作者巴巴星 發表於 2018-7-25 02:33 PM         只看該作者       
3323跌

一講完即係升返上8.32.果然黑暗力量+打手力量強大。

愚人之石 2018-7-25 06:57 PM

8.3X阻力強大,今日一早講咗會回調,但計落未完全補返裂口,又要等等先。

愚人之石 2018-7-26 09:33 AM

開8.84...淡狗巴巴星仲有乜好講?

千萬別買,好多打手呀..........

愚人之石 2018-7-26 09:36 AM

本主題作者淡狗巴巴星 發表於 2018-7-26 09:33 AM         只看該作者       
短線或有獲利回吐

8.42叫回肚?都話昨日係補裂口啦

愚人之石 2018-7-26 09:43 AM

一如以往走勢,跌返去8.32,十一點前常做全日低位,要買自己諗,但千萬別這段時沽貨。

今晚收8.5應該冇走雞。

愚人之石 2018-7-26 10:26 AM

入多了[email]6K@8.2[/email]/8.22

全日低位的確好。

愚人之石 2018-7-26 04:00 PM

仲有一分鐘,圖表破腳穿頭極差定係鉈飛輪?

等一陣先,。

愚人之石 2018-7-26 04:04 PM

暫時都係要跌,好彩未低過8.2.形態尚好,而且將裂口補晒。

大市一就就再挑戰8.3X<<<<記住這個大阻力位。
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 3323再爆嘞