查看完整版本 : 請教呢3粒邊粒好D

katrina1208 2018-7-30 11:59 AM

請教呢3粒邊粒好D

2287008000,  $50,000
6271570213, $53,000
1289268526,  $54,000
細鋪睇,請問值呢個價嗎?同埋邊一粒好啲?thanks

bobojit 2018-7-30 03:05 PM

[quote]原帖由 [i]katrina1208[/i] 於 2018-7-30 11:59 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=484669665&ptid=27610905][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
2287008000,  $50,000
6271570213, $53,000
1289268526,  $54,000
細鋪睇,請問值呢個價嗎?同埋邊一粒好啲?thanks [/quote]

整體來說比例有問題,石面得55%我覺得有點細囉!另外Natural天然面比較嚴重。
Natural天然面,意思是粒石已經打磨仍然保留原石的岩岩巉巉表面,如果石面有 Natural天然面,我就接受唔到,如果石底而且少的話就可以考慮囉!

bobojit 2018-7-30 03:08 PM

整體來說比例嚴重有問題,有機會影響閃爍度小心檢查。

bobojit 2018-7-30 03:12 PM

整體來說比例嚴重有問題,頭大身細畸胎囉!另外羽毛裂紋過多,裂到七彩。

katrina1208 2018-7-31 09:50 AM

唔該曬你,我會再研究下,你既資料好有用呀!!:smile_o12:

katrina1208 2018-7-31 02:05 PM

hi,我參考左你比我既資料,可唔可以再麻煩你幫我睇下??同埋想知樓上細鋪買,價錢合理嗎??怕比人當水魚,唔該曬:smile_40::smile_40:
1285133407  $72,800
2276608969  $77,800
6251399106  $48,900
5181885359  $61,400
頁: [1]
查看完整版本: 請教呢3粒邊粒好D