查看完整版本 : 掃把佬BL5如果防盜冇聲係咪燒左保險絲?

洛樂 2018-8-4 01:27 PM

掃把佬BL5如果防盜冇聲係咪燒左保險絲?

小弟啱啱轉左部掃把佬 BL5
有幾個問題想問下甘多位師兄
1:原裝防盜唔知點解,開都關冇聲?
2:如果我想裝開門門邊燈,後面乘客門可喺喺邊度攞電?【因為後座乘客門原裝係冇開門燈】
3:如果車底燈想跟防盜開嘅時候著,鎖車嘅時候熄,可以喺邊度拎電?之前我就會喺房燈果度拎電嘅,因為之前架車開防盜解鎖嘅時候房燈會自己著,但唔知點解呢架車解鎖嘅時候唔會著【會唔會係因為上手車主轉左LED膽駁錯線定原裝係甘樣】裝車底燈嘅原因絕對唔係因為有型,而係小弟住嘅新界,泊喺附近爛地,停車場燈光又唔夠,試過兩次夜晚拎車嘅時候踏到狗屎,所以先裝LED底燈,攞車一著防盜時會著或關門時會自熄,裝車底燈全因為方便上落車照明!
絕非MK仔【 不喜別插】
唔該哂甘多位師兄!
 衷心感激
十萬個多謝

MR.cHRiStIaN 2018-8-4 01:43 PM

玩過BH9同BP9, 原裝防盜係無聲, 一樣開鎖會著房燈.
裝車底燈, 問自己熟唔熟電器? 唔熟俾人攪.
方法, 車底燈直接由電池供電, 中間接多一個rely, 用房燈作開關singel.

洛樂 2018-8-4 02:26 PM

[quote]原帖由 [i]MR.cHRiStIaN[/i] 於 2018-8-4 01:43 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=484964029&ptid=27621611][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
玩過BH9同BP9, 原裝防盜係無聲, 一樣開鎖會著房燈.
裝車底燈, 問自己熟唔熟電器? 唔熟俾人攪.
方法, 車底燈直接由電池供電, 中間接多一個rely, 用房燈作開關singel. ... [/quote]

唔該曬你先師兄 
不過我想講我架車
就係防盜開鎖既時候,房燈唔識著!
房燈【door模式】只係開門會著
或者【on模式】會長著!
除咗師兄你啱啱講嗰個方法 之外 仲有冇其他方法?

MR.cHRiStIaN 2018-8-5 10:47 AM

睇黎要搵專家跟下.
另外如果唔想拉線, 係TAOXXX有一種門邊射地燈, 可以留意下.
頁: [1]
查看完整版本: 掃把佬BL5如果防盜冇聲係咪燒左保險絲?