查看完整版本 : 聯合國兒童基金會UNICEF好煩😡,日日攔住途人Hard Sell,不知所為

ultear 2018-8-10 10:11 AM

聯合國兒童基金會UNICEF好煩😡,日日攔住途人Hard Sell,不知所為

我日日經過九龍塘返工,佢地差唔多日日在九龍塘連接又一城個度擺攤位,一大班藍衫人日日阻擋途人,要人留低聽佢地講廢話。唔知點解,我日日放工搭地鐵時會俾佢地截停,我唔停佢地就跟住我,真係好撚煩。

我知UNICEF你地好需要錢,想人地捐錢俾你,但係你地都唔可以日日騷擾途人,你咁做,會俾人覺得你地係好等錢洗,好可憐,仲可憐過你地幫助的小朋友。

我日日俾佢地攔住,真係忍無可忍,成班人好似街頭行騙咁,神憎鬼厭,我唔停低佢地就跟住來,不停講廢話。正所為好狗唔攔路,你地日日阻人路,非常討厭,仲衰過街頭行乞的乞衣,起嗎乞衣唔會阻人去路

[[i] 本帖最後由 ultear 於 2018-8-10 01:15 PM 編輯 [/i]]

synthesis40 2018-8-11 10:17 PM

我非常讚同樓主講既野,做籌款基本上同一個點最好2星期先做一次,廢時人地記得自己,而且日日截來截去都係個班人,洗都洗到爛哂,仲點開單?
利申:學生哥暑期籌募大使路過

Lovelypenguin 2018-8-16 12:25 AM

[quote]原帖由 [i]ultear[/i] 於 2018-8-10 10:11 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=485291025&ptid=27633806][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
我日日經過九龍塘返工,佢地差唔多日日在九龍塘連接又一城個度擺攤位,一大班藍衫人日日阻擋途人,要人留低聽佢地講廢話。唔知點解,我日日放工搭地鐵時會俾佢地截停,我唔停佢地就跟住我,真係好撚煩。

我知UNICEF你地好需要錢,想人地捐錢俾你,但係你地都唔可以日日騷擾途人,你咁做,會俾人覺得你地係好等錢洗,好可憐,仲可憐過你地幫助的小朋友。

我日日俾佢地攔住,真係忍無可忍,成班人好似街頭行騙咁,神憎鬼 ... [/quote]

係呀!成班都係sales,邊有咁多真慈善。煩到暈
頁: [1]
查看完整版本: 聯合國兒童基金會UNICEF好煩😡,日日攔住途人Hard Sell,不知所為