查看完整版本 : 李卓人個工會d展翅社工 起薪連保安洗碗都不如 就連自己人都睇唔過眼?

lawfong 2018-8-29 01:38 PM

李卓人個工會d展翅社工 起薪連保安洗碗都不如 就連自己人都睇唔過眼?

話說李卓人個工會,搞展翅計劃,請左幾個社工返來,點知起薪點就超低wo,同佢地機構內的培訓主任睇齊

根據佢地在2015年的薪級表,培訓主任起薪只有[size=7][color=#ff0000]12600[/color][/size],起薪連而家部份保安洗碗都比唔上

正因為職工盟的剝削行為,職工盟旗下的社福工會邱智恒理事長,在facebook指出,他曾三度向職工盟的管理層反映意見,他同時指出職工盟的社工是「underpaid」,可是,職工盟的管理層當個工會無到,繼續不改善社工的待遇。

至於[size=7][color=#ff0000]李卓人[/color][/size],繼續扮聽唔到,[size=7][color=#ff0000]完全不理會此事[/color][/size]
頁: [1]
查看完整版本: 李卓人個工會d展翅社工 起薪連保安洗碗都不如 就連自己人都睇唔過眼?