查看完整版本 : Laco Flieger 開箱啦

lam8318 2018-9-19 02:51 PM

Laco Flieger 開箱啦

前日訂今日從新加坡飛到。這表店防震包裝用心,隻表雖然只有42mm 但上手後同44mm 差不多。人工舊化表殼,表針同面盤很有復古味道。表帶設計更是一絕。雖然要過萬元既價錢但小弟仍然覺得值。[attach]8788726[/attach] [attach]8788727[/attach] [attach]8788728[/attach] [attach]8788729[/attach] [attach]8788730[/attach] [attach]8788731[/attach]

luffy1203 2018-9-19 05:28 PM

想像樓主襯上 Vintage衣著,型:smile_o12:

lam8318 2018-9-19 05:44 PM

謝謝師兄。著jacket 牛記都ok.:lDD_001:

NTDMS 2018-9-20 01:28 PM

[quote]原帖由 [i]lam8318[/i] 於 2018-9-19 02:51 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=487589336&ptid=27725532][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
前日訂今日從新加坡飛到。這表店防震包裝用心,隻表雖然只有42mm 但上手後同44mm 差不多。人工舊化表殼,表針同面盤很有復古味道。表帶設計更是一絕。雖然要過萬元既價錢但小弟仍然覺得值。8788726 8788727 8788728 8788729 8788730 8788731 ... [/quote]
諗諗吓其實 42mm 呢個 size 幾好;因為冬天帶錶有樣嘢麻煩,就係衫袖有機會遮著隻錶,但夏天帶細細隻錶又唔突出唔倒隻錶;40-42mm 就啱啱好,唔會大隻到好易被衫袖遮哂又唔會話太細隻突出唔倒。

恭喜師兄覓得愛錶 :loveliness:

lam8318 2018-9-20 01:44 PM

謝謝師兄,講得好啱,42mm 真係4季都啱帶:lDD_001:

沙田純情的駱駝 2018-9-20 03:02 PM

恭喜樓主,在新加坡找到心頭好,型仔之選:lDD_012:

lam8318 2018-9-20 03:16 PM

呢隻表如果直接在Laco 網購其實同在新加坡網店買差不多價錢。我貪佢運送快捷隔日就送到。

深海鯨魚 2018-9-20 07:39 PM

恭喜樓主
一個字....型

egiziano 2018-9-22 11:08 AM

Dial 簡而清:smile_o12:

lam8318 2018-9-22 11:13 AM

不過小弟覺得條原裝帶過長,雖然有二戰時期既飛行表味道,但還是換上bund strap 舒服好多[attach]8798550[/attach]
[attach]8798551[/attach]

lam8318 2018-9-22 11:32 AM

好欣賞廠方將表針面盤同表殼人工舊化look.[attach]8798586[/attach]

egiziano 2018-9-22 12:27 PM

請問樓主的42mm是否自動機芯

lam8318 2018-9-22 12:30 PM

是自動機蕊行ETA 2824-2
頁: [1]
查看完整版本: Laco Flieger 開箱啦