查看完整版本 : 到底有乜野有効既方法去阻隔所有傳銷既電話?

yuenstes 2018-9-26 11:31 AM

到底有乜野有効既方法去阻隔所有傳銷既電話?

已裝了小熊來電, 但又阻唔到。已經每次打黎都set左做黒名單。但都仲係收到佢地既call. 己經好客氣咁話"唔需要". 但總係不斷遊説。

各位經電話傳銷既先生小姐們, 求吓你放過普羅大衆既市民喇。求吓你, 拜吓你。你地真係好討厭呀。揾食真係唔係大哂架。你地不如揾個份有建樹既工喇。

半空肥沃的羊 2018-11-14 08:44 PM

冇,逢三字頭嘅都唔聽咪得

領遵班子 2018-11-20 08:44 AM

掉咗部電話

mm170240279 2018-11-25 09:02 PM

[quote]原帖由 [i]yuenstes[/i] 於 2018-9-26 11:31 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=487936792&ptid=27739892][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
已裝了小熊來電, 但又阻唔到。已經每次打黎都set左做黒名單。但都仲係收到佢地既call. 己經好客氣咁話"唔需要". 但總係不斷遊説。

各位經電話傳銷既先生小姐們, 求吓你放過普羅大衆既市民喇。求吓你, 拜吓你。你地真係好討厭呀。揾食真係唔係大哂架。你地不如揾個份有建樹既工喇。 ... [/quote]
我用的方法
1. 唔聽
2. 接左電話然後放低由得佢好似癲佬咁自己講,
3. 心情唔靚直接乜老母
4. 心情好時, 慢慢玩, 例如叫佢上級來聽電話,
問一d要佢長篇大論講到瞓街的野, 我繼續免提, 較細聲做自己野,
佢講完話唔好意思唔係太明,叫佢由頭講多次, 講到佢喉嚨生cancer為止

不過我話你知, 香港係無得救架喇,
商家佬只向錢看, 地主一味只識加租,
OK, 我明, 因為是資本主義
但作為顧客的人, 有時有無諗下自己做乜?
收得貴又話搶錢, 難得有間收得平的,
卻又要人地有服務態度, 你幾時有比過服務費大排檔?
趕到絕晒到時又話集體回憶, 回憶個屁咩,
你以為我離題? 其實一d都無,
呢d廣告電話係乜野時候開始的, 大家好好諗下啦,
就係d人開始講乜野服務質數時開始的野,
最初就係大商家設的服務熱線慢慢再演變出來的,
人地正正經經以質以價取勝卻唔受,
係都要有卓頭, 要廣告, 要服務,
到淘汰晒喇, 商家就開始 cut人.
全部都改以網上或電話去"服務"你地,
因果循環, 係咁架喇

chanciscis 2018-12-8 05:33 AM

去北韓!乜都阻隔哂!

Elliey 2019-1-15 10:15 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

yuenstes 2019-2-19 05:23 PM

佢老闆,今日又收到大衆財務同CSL既推銷電話。真係用乜都阻隔唔到佢地。救命呀,好討厭呀。

SavingQueen 2019-2-25 07:33 PM

其實依家好多都係大陸call Centre

半夜小小湯圓 2019-3-10 05:47 PM

裝小熊來電顯示嘅apps可以幫你阻隔好多 無謂嘅電話

same-same 2019-3-25 06:39 PM

半秒內及電話
頁: [1]
查看完整版本: 到底有乜野有効既方法去阻隔所有傳銷既電話?