查看完整版本 : 奪舍

墨耀銘 2018-10-6 02:50 PM

奪舍

[attach]8852196[/attach] [attach]8852197[/attach]

故事一個 (都係例牌真人真事)

時間:學習茅山神功頭幾年
人物:(亞米高)不信鬼神的一家人
+亞米高家姐(單親左)
+米高家姐個囝(9歲左右)
+工人姐姐(菲律賓來的)
+魂魄一位(鬼魂一個)
地點:香港九龍區

古怪事總是特然而來!

一個放學後的下午,米高家姐如常接囝囝放學,但囝囝回到家門前,約十分鐘左右路程,開始語無倫次,說一些不知名/聽不懂的說話,而且越講越激動!聲音也越來越大聲!米家姐開始担心,由於未見過囝囝這樣失常,內心也開始震驚!

囝囝說的話~變左女人聲!

驚嚇過後,米高家姐立即打電話給弟弟,亞米高提醒,還是先回家再説,連拖帶拉,好不容易才能把囝囝帶回家裡!這時小孩子,開始說些簡單英語,情緒也慢慢平靜下來了,但説話內容,都是問問題,呢到係咩地方?您們是誰?我在那裏?而且變成了一把女人的聲音!呢個時候,大家都呆住了!………就係呢一刻,大門除除地打開了………!

奪舍/上身/靈魂轉移!?

大門打開,工人姐姐出現,囝囝再次瘋瘋癲癲地,發狂説出一大段唔知咩文字!駡個不停,呢個時候工人姐姐大喊一聲(唔係大喊三声,即請即到),雙眼淚水直標!之後就見到工人姐姐,也開始瘋狂起來了!跟小朋友說出相同的語言,不断對話,米高心想,一個都未知點搞啦,還要起雙!?
就係呢個咁緊張嘅時候,工人姐姐特然面向小孩叫左一聲(媽媽)!嗚嗚嗚嗚………跟住再爆喊!

下集………續!如果有人想睇的話!

墨默 無聲~講故事!

音竹 2018-10-7 08:20 PM

支持
頁: [1]
查看完整版本: 奪舍