查看完整版本 : 做左3年中資券商前台...可以轉去邊??

Anothermesa 2018-10-17 06:48 PM

做左3年中資券商前台...可以轉去邊??

負責幫AE 做trade support,開戶(AML KYC),margin call,跟SI,一切同operation dept 既野。

請問我仲可以跳去邊...想學多d野eg. 結構性產品 (我個間只做傳統Securities, Stock Option, Futures)

應該跳去做back office 學多d野先? 如果係既,應該去見post好?

謝謝。

vinchan29 2018-11-30 01:29 PM

*** 該帖被屏蔽 ***

bitebite 2018-12-2 12:54 PM

AE

yan170410 2019-1-13 04:50 PM

HELLO BITEBITE - 想問下呢份工難唔難上手? 一定要識好多FINANCIAL PRODUCTS MA?

THANKS!!

timmy3000 2019-1-19 07:02 PM

[quote]原帖由 [i]Anothermesa[/i] 於 2018-10-17 06:48 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=489097257&ptid=27788372][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
負責幫AE 做trade support,開戶(AML KYC),margin call,跟SI,一切同operation dept 既野。

請問我仲可以跳去邊...想學多d野eg. 結構性產品 (我個間只做傳統Securities, Stock Option, Futures)

應該跳去做back office 學多d野先? 如果係既,應該去見post好?

謝謝。 ... [/quote]
我會建議你留響現在位置繼續學。真心: 你做左三年只係學左基本,打好d個底唔好怕蝕底,到有日機會到既時候就全力發揮。唔好諗去ops ,你依家個位exposure 大好多。

利申: 我亦係過來人,當日亦係做跟班執頭執尾,之後上左位睇張枱。祝你好運。

Jackie2123 2019-1-21 01:25 AM

繼續努力
頁: [1]
查看完整版本: 做左3年中資券商前台...可以轉去邊??