查看完整版本 : 茅山 準提佛母法 【青竹】

墨耀銘 2018-10-21 12:40 AM

茅山 準提佛母法 【青竹】

[attach]8907253[/attach] [attach]8907254[/attach]

茅山 準提佛母教

【青竹】原本唔係放在這位置, 應該放於壇的X X位置內!由於有特別安排, 所以放住先!今次特別介紹一下【清竹】的法力!

一般竹支斬下來很難再生的, 雖然有水養住, 但正常好難會再出新的竹牙(斬竹時當然係無竹牙啦), 而且睇清楚D, 圖中的竹是倒轉著擺放的, 在物理上係唔可能吸水的, 因為植物内部吸水係單一方向的, 而且都擺放有好多個月, 依然翠綠如新, (有D 壇法力高強, 放十幾年都係咁上下青綠)!

如果係行茅山法嘅壇, 都一定有安放青竹, 只係見到或是內藏唧!(不過有D 壇真係無有的), 一般開竹符都係用鉄筆符, 一套5張, 再加靈符法水(勅咒+勅花字法水), 有【青竹】的法力扶持, 壇內弟子多數會生仔(有傳宗接代的力量), 館口亦會人丁興旺!

【青竹】的法力, 有D 似上網條八芯線, 法力大D 行到1000m 咁快, 但係慢D 都無所謂嘅, 一樣行到法就得啦, 主要係安壇時, 能夠有力量接通上茅山法界及下茅山法界, 三通法界!除了接通上下茅山、更可得到無窮法力、又可透視法界內的景象!真係壇頭一大法寶!

但係有D 壇, 只能行到下路神, 未能接通上路神, 在行使某些上路大神的法咒/法教時, 未必能得心應手!

所以呢~~如果有好新好快好勁嘅電腦或手機, 但無得您上網喎, 咁真係悲哀囉!

墨耀 ~~ 觀音佛母法門開
白玉池中種異蓮!

Ps: 補充一下, 壇中的青竹法器, 有點像潛水艇那支潛望鏡, 可以引出水面, 觀看水面上的情況!

咁法壇上的【青竹】就可以潛入法界內的修煉道場或山洞內的修行地點, 觀察一下!前提係要修煉好天目/天眼先!
頁: [1]
查看完整版本: 茅山 準提佛母法 【青竹】