查看完整版本 : 【高仕登威晒】擊敗成全寶 猛獅怒吼膺歐洲馬王

仙劍奇俠傳四 2018-11-15 09:37 PM

【高仕登威晒】擊敗成全寶 猛獅怒吼膺歐洲馬王

歐洲平地賽季接近尾聲,歐洲馬壇最高榮譽卡地亞獎嘅得獎名單亦喺早前公布,歐洲馬后「成全寶」(Enable)雖然成功創造歷史,成為首匹喺同一年包辦法國凱旋門大賽同埋美國育馬者盃草地大賽嘅佳駟,可惜未能幫佢蟬聯歐洲馬王寶座,最終只係攞到最佳年長馬殊榮。

咁今年嘅歐洲馬王係邊個?就係早前遠征美國角逐育馬者盃經典大賽跑包尾嘅「猛獅怒吼」(Roaring Lion)喇。雖然上次轉跑泥地表現平平,但「猛獅怒吼」今年整體表現的確出色,先後贏咗日蝕大賽、朱德望國際錦標、愛爾蘭冠軍錦標同埋女皇伊利沙伯二世錦標四場G1,夠晒料做今年歐洲馬王啦。

不過,對於高仕登嚟講,無適係「猛獅怒吼」抑或「成全寶」做歐洲馬王都無所謂,因為呢兩隻馬都由佢訓練,而近五年嘅歐洲馬王,四匹出自佢馬房,都咪話唔犀利。

http://racing.on.cc/news.html?articleId=bknrac-20181115121018186-1115_01002_001

仙劍奇俠傳四 2018-11-15 09:38 PM

恭喜晒!! :loveliness:

淩敏貓 2018-12-1 07:36 AM

恭喜Roaring Lion:loveliness:

前來加加速樓主 2018-12-7 08:43 PM

恭喜!

bitebite 2018-12-16 06:57 PM

strong horse
頁: [1]
查看完整版本: 【高仕登威晒】擊敗成全寶 猛獅怒吼膺歐洲馬王