查看完整版本 : 點解有啲護膚品可以賣咁貴??

estherkyh 2018-12-18 03:49 PM

[quote]原帖由 [i]香港豐滿的香蕉[/i] 於 2018-11-26 09:42 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=491126804&ptid=27863740][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
有沒有人用過skii,效果好嗎?謝謝 [/quote]

sk2 好流! 同一般toner 无咩分别

estherkyh 2018-12-18 03:58 PM

好多大牌子都有出护肤品,但唔一定大牌子就系好野,用过chanel,除左香味清新,无咩太大惊喜,La mer 好好好好用!! 我用左3盒大cream 啦! 我本身皮肤比较易出油,吸收得好好同埋控到油! 寻日开盒用3lab H serum, 我用过最贵既serum, 一涂上面就知点解咁贵!! 平野唔一定无好野,不过我真系未试过。 Dermologica 价钱比较合理,洗面gel 洗面粉我都会揾平d 既牌子

washaho 2018-12-18 06:01 PM

廣告

liliiy.w 2018-12-18 09:25 PM

Branding做得好
成本可能得$2-30,branding做得好咪升價千幾蚊

chowkayee 2018-12-19 01:40 AM

貴野多數WORK D~ :loveliness:

VAN00 2018-12-19 02:13 AM

大家覺得glycel厘個品牌既skincare如何?我感覺算中高

VAN00 2018-12-19 02:16 AM

30以上熟女品牌我首推valmont

Ibelieveifly 2018-12-19 05:29 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

3733 2018-12-23 05:38 PM

我發現用咗平價護膚品後 d皮膚仲好咗 生小咗暗瘡 黑頭無再出現過 又大大尊可以用好耐
以前用過貴少少護膚品 好多有香料味 有d拿面添 又好快用完(因為多數細細支)兼無乜效
而家慳番唔少

純情小棉羊 2018-12-26 02:16 AM

首先品牌定位都有影響,好多一線品牌對比同group其他二三線品牌,包裝廣告都有出入,而且我覺得一分錢 一分貨,用既材料成份都唔一樣,即使單單講補濕既成份都有平貴高低之分
頁: 1 [2]
查看完整版本: 點解有啲護膚品可以賣咁貴??