查看完整版本 : 中銀撇帳

樓下灰膠袋 2018-12-19 02:37 PM

中銀撇帳

最近CHECK左免費TU, 發現有欠一條中銀卡數6千幾蚊~
(自己已經完全無印象, 有既話都可能10前或以上= =)
我記得11年前有清晒所有欠款 (當時有一些是追數公司, 但唔肯定有無包括中銀, 因為實在太耐之前了)~ 因為有清晒, 所以TU上都無任何其他銀行或財仔紀錄了~
唯獨有中銀呢一條~如果當時無清到佢, 但一直以來都無收到過追數咁奇? 我從來無改過地址~ 雖然10年前我唔係香港, 但我屋企人一直住這, 從來無搬過啊~
之後, 大半年前, 我有應徵過中銀既工(因為自己都唔知有欠緊佢地錢~填表時搞到我都填無佢地既卡= =")見工時佢地要我簽一份自己申請既CHECK TU,
(當然最後無請我啦)

我唔知佢地最後有無真係CHECK TU 黎睇(佢地IN好Q多人), 但我自己係有收到一份TU 報告。(網上睇紀錄, 係有話一年內沒有任何人CHECK過TU, 但見工時係以我自己身份要TU, 所以仍然當銀行沒CHECK過?如果CHECK左, 見到有條撇帳, 點解到而家都唔追我??)
不過當時唔係好識睇, 所以都無當一回事就掉左啦~
如果佢地有CHECK TU, 見到我有撇帳既話, 應該會即刻再追返我? 但到而家都無追~
尋日終於忍唔住打去中銀客服問~ 個電話好煩~ 點去都係錄音既MSG, 搞左好耐去左總機~~佢地話尋日會覆我, 但到今日都無電話比我~ 我今日又打去問, 又係係佢地錄音內飛來飛去~最後又係去左總機= = 如果真係當時無清到 (但我又唔明點解無追我, 因為有追既真係都已還清, 唔通中銀咁大方唔要呢6千幾蚊?), 10年後利息未好恐怖???

請問咁多位CHING點睇, 係中銀佢無UPDATE我TU, 定係我真係未還既機會大D?我敢保證, 呢8-10年真係無收到過任何一封信~如果我改左地址就話JEI~仲有~ 上一份CONTRACT既工(岩岩合約結束), 強積金就係佢地中銀啊~~~ 我知我點都要等中銀既電話先知, 只係想問下咁多位意見....
P.S: 可能因為有呢條數, 所以TU係I .... (呢10年完全無申請任何信用卡及任何貸款)

[[i] 本帖最後由 樓下灰膠袋 於 2018-12-19 02:41 PM 編輯 [/i]]
頁: [1]
查看完整版本: 中銀撇帳