查看完整版本 : 你們會否更新LG smart TV 韌體?

tmccpmtch 2019-1-8 06:03 PM

你們會否更新LG smart TV 韌體?

你們會否更新smart TV 韌體? 會否似手機更新後出問題?

我有部買了一年的 LG TV 49SJ8000 最近有更新,唔知是否更新好!

部機有些少問題 :
1. 節目表經常睇唔到3字和7字頭的台的節目表,要手動按才會睇到。
2.Router接上的HDD內電影files部份無了,不能全部顯示。
3. 正常按guide可以入節目表,但我需要按下方制再按guide才入到。

請問有冇ching有相同情況? 有冇方法解決?

黃金馬2 2019-1-8 08:06 PM

基本上有新當然更新啦!話唔定修正依家問題呢,更新期間千萬唔可以停電。

bluejays 2019-1-9 06:14 PM

係囉,既然而家都咁多問題,點解唔更新?

tmccpmtch 2019-1-14 03:44 PM

我已更新smart TV 韌體,但發現唔到同之前有咩分別。

我已搵了LG師傅上來維修 :

1. 節目表經常睇唔到3字和7字頭的台的節目表,要手動按才會睇到。
[color=#ff0000]師傅話LG死症,未能解決。[/color]
2. Router接上的HDD內電影files部份無了,不能全部顯示。
[color=#ff0000]師傅話經Router問題,未能解決。[/color]
3. 正常按guide可以入節目表,但我需要按下方制再按guide才入到。
[color=#ff0000]取消MHEG指南解決了[/color]
頁: [1]
查看完整版本: 你們會否更新LG smart TV 韌體?