查看完整版本 : 最近有咩英美劇推介

急焦奔放的廁紙 2019-1-9 02:05 PM

最近有咩英美劇推介

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

急焦奔放的廁紙 2019-1-10 11:55 AM

kira2018 2019-1-11 10:29 AM

Rookie唔錯,槍戰幾爆.仲有Blacklist新季開左

111x111=12321 2019-1-11 12:12 PM

Lethal.Weapon 持續有自己風格的喜劇味道, 不錯.
The.Blacklist 有點危險(只兩集, 我畀心機等), 仲炒父女秘密衝突, 連邊個放料我都估到陰公, 又譬如高層前線兩人對正義/功效的為難處, 男主口若懸河請降為風格陪襯, 現幾乎是階段性主菜...... 都是炒舊. 希望盡快開創新一季的焦點.
Deadly.Class 真係大鑊, 青春劇, 設定不現實便需要有大膽劇情, 現在搞人物內心及關係發展, 其實係撐唔起一個劇, 離地沒說服力, 真係唔知觀眾無端端關心呢個虛構圈子做乜.
S.W.A.T. 劇情不錯, 十分合格, 場面交足.... 特別之處是充撐的細節很正氣, 幾乎有教化作用, 好在掌握得還好, 如果整個宏觀在說教或太理想化, 好多人會頂唔順.
Ray.Donovan 一貫其特別黑色風格及設定(不是有野心的大奸大惡, 本身經常是情節受害者, 但大部分(好似全部)角色都有嚴重個人問題),  這季焦點明確, 睇主角咁多大鑊野如何發展.

[[i] 本帖最後由 111x111=12321 於 2019-1-11 12:15 PM 編輯 [/i]]

急焦奔放的廁紙 2019-1-14 01:31 PM

wsm1 2019-1-14 10:22 PM

sex education :smile_o12:

greentea1111 2019-1-15 04:58 AM

The Marvelous Mrs Maisel

HaiNanGaiFan 2019-1-23 03:44 AM

You

imstranger 2019-1-23 09:29 AM

Escape at Dannemora 

A real story happened 2 - 3 years ago. Two prisoners escaped prison with the help of female prison staff. They have sexual relationship as well. Police searched for the prisoners for weeks after their escape. They hide in the mountain and finally end with..

肥蜜蜂 2019-1-23 08:54 PM

[quote]原帖由 [i]wsm1[/i] 於 2019-1-14 10:22 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=493423920&ptid=27961688][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
sex education :smile_o12: [/quote]

呢套都幾好笑!! :lol:lol少少咸多多趣!! :$:$
故事: 男主角係一位高中生, 佢阿媽(X-File的Gillian Anderson)係幫人輔導的性愛治療師, 於是男主就聽聽埋埋兼偷學咗好多性知識, 之後就返學校幫同學糾正及治療佢地好多古古怪怪, 新奇有趣但錯誤的性行為或性觀念!!!
如果只計今季新劇的話, 我覺得 Titans, FBI, The Rookie 都唔錯!!!

[[i] 本帖最後由 肥蜜蜂 於 2019-1-23 10:45 PM 編輯 [/i]]

明日紅色蛋 2019-2-10 01:22 AM

[quote]原帖由 [i]kira2018[/i] 於 2019-1-11 10:29 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=493243970&ptid=27961688][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
Rookie唔錯,槍戰幾爆.仲有Blacklist新季開左 [/quote]

:lDD_003:

hobartstone 2019-2-10 02:53 AM

Manifest 不錯,科幻懸疑劇,NBC的

DemonGod 2019-2-23 12:44 AM

如果喜歡homeland 應該會喜歡 Berlin station

darejos 2019-2-23 02:52 AM

This is is Season3

111x111=12321 2019-2-23 09:23 AM

有咩喜劇?
頁: [1]
查看完整版本: 最近有咩英美劇推介