查看完整版本 : 九龍塘都有好多壁畫

油站自我的工人 2019-2-9 10:12 PM

九龍塘都有好多壁畫

[attach]9310634[/attach]
無老點你地,這一幅,情人節必到!

[[i] 本帖最後由 油站自我的工人 於 2019-2-9 10:13 PM 編輯 [/i]]

油站自我的工人 2019-2-9 10:19 PM

東鐵站出來,沿東鐵行,見到有間寺廟,行入巷仔,就有小公園,鳥語花香,有椅有桌,有洗手間,可以休息下,食下點心水果,打咭!
食完又再行!
九龍塘除了幾間時鐘酒店外,其實大部分是幼稚園、中小學、國際學校、教會、寺廟,他們的建築外牆很有特色,有好多仲有壁畫,或大型海報,實屬打咭勝地!

油站自我的工人 2019-2-9 10:20 PM

[attach]9310664[/attach]

油站自我的工人 2019-2-9 10:21 PM

[attach]9310672[/attach]
[attach]9310673[/attach]
[attach]9310674[/attach]

油站自我的工人 2019-2-9 10:23 PM

[attach]9310680[/attach]
[attach]9310681[/attach]

油站自我的工人 2019-2-9 10:25 PM

幼稚園內有Batman, 真係好搞鬼!

油站自我的工人 2019-2-9 10:28 PM

[attach]9310692[/attach]
[attach]9310693[/attach]

這一幅,勁大幅,星期日無人,勁打咭都無人阻!
返學日子就唔好啦,費事嚇親小朋友!

油站自我的工人 2019-2-9 10:33 PM

[attach]9310706[/attach]

好似城堡
[attach]9310707[/attach]

[attach]9310708[/attach]

油站自我的工人 2019-2-9 10:41 PM

[attach]9310750[/attach]

李👆🏻居Ming大師咁出名,你唔係唔識呀!有錢你都未必請到佢!唔信,睇吓邊位主持落成典禮先![attach]9310751[/attach]

[[i] 本帖最後由 油站自我的工人 於 2019-2-9 10:54 PM 編輯 [/i]]

油站自我的工人 2019-2-9 10:47 PM

[attach]9310816[/attach]

大大輻靚poster,隨處可見!
其實有時,學校表演是為籌募經費,有票剩的話,佢哋不介意賣給外面的人,最重要係你不介意好多時無劃位,叫你坐邊就坐邊,但咁平,小朋友又可欣賞英文劇,無所謂啦!

油站自我的工人 2019-2-9 10:57 PM

香港真真正正中產住的地方,係又一村![attach]9310847[/attach]

油站自我的工人 2019-2-9 11:01 PM

不過,又一村好多已經成為家族的祖屋,你肯出錢,人地亦未必肯賣!

無Club house 無所謂,近中學附近有又一村俱樂部,入到會先算得上係中產!

油站自我的工人 2019-2-9 11:04 PM

買不到又不用失望,路係公家嘅,人人可以行,咪散下步,睇下人地花園的燈飾和花囉!
仲可以去餐廳食飯![attach]9310871[/attach]

油站自我的工人 2019-2-9 11:17 PM

呢間餐廳有乜特別?你有無睇TBB劇先?
有?咁認唔認得條街呀?
唔認得?
唉!唔怪得你嘅!
因為門口完全變哂!
其實,佢以前係間酒吧,凡親要拍酒吧外景,就係這個位取景!好多演員係到演過醉酒鬧事、爭女、劈友、情侶分手...裝修變,但內籠仍然一樣...咁細,哈哈!

望下餐牌,價格算抵喎!

旁邊個公園仔,係嘔吐勝地,次次拍飲醉嘔吐,就係雀橋街公園仔,超級方便!
這裡又有洗手間,方便大家清理嘛!

油站自我的工人 2019-2-9 11:55 PM

[attach]9311028[/attach]

這間寺廟的門面好勁!

油站自我的工人 2019-2-9 11:58 PM

[attach]9311035[/attach]

幼稚園海報都勁過人!

油站自我的工人 2019-2-10 12:00 AM

[attach]9311040[/attach]

這種小巷,在九龍塘隨處可見,最合跳 hip hop 擺姿勢!

油站自我的工人 2019-2-10 12:03 AM

[attach]9311042[/attach]

[attach]9311043[/attach]

現在四周圍都開滿炮仗花,要看就要快了!

油站自我的工人 2019-2-10 10:18 AM

因為所有壁畫都好近九龍塘地鐵站的,行五分鐘已經到公園,又少人,路又平又好行,仲好安全。

該區的屋苑通常都請好多保安,無賊咁傻去偷嘢搶嘢的!附近亦好多人拖狗散步,所以治安好好,非常値得去行下!

油站自我的工人 2019-2-12 12:56 PM

火車穿越洋紫荊[attach]9319309[/attach]

油站自我的工人 2019-2-12 12:56 PM

時間限定

mksham520 2019-2-15 10:07 AM

真有另一番見地呀,多謝分享。

Kai_Fong 2019-2-16 02:09 PM

下個月Kai Fong都會去九龍塘度逛,等Kai Fong留意吓先!:loveliness:
頁: [1]
查看完整版本: 九龍塘都有好多壁畫