查看完整版本 : 舊龍圍毆

nakamichi 2019-2-26 08:37 PM

舊龍圍毆

呢度而加變左懷舊港漫區咁滯,我都襯o下熱鬧

itemwah2 2019-3-1 04:03 PM

剛睇到舊龍900期,小虎升哩到老祖宗級數,比李高捧到上天,先比劍神傳功,大約去到六十重天咁勁,然後又比鐵冰修補好九陽合一,再修正埋個咩正宗九陽神功,計下數都可以飛昇了,但石黑龍仍只係十一關金鐘罩,但舊龍寫到石黑龍既十一關金鐘罩仲勁過易筯經黑級(舊龍既黑級其實不入流了),但黑龍既十一關仍然好強好強,都唔知條數點計,可能是我太認真!!

阿簫 2019-3-1 11:07 PM

[quote]原帖由 [i]itemwah2[/i] 於 2019-3-1 04:03 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=495574421&ptid=28059810][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
剛睇到舊龍900期,小虎升哩到老祖宗級數,比李高捧到上天,先比劍神傳功,大約去到六十重天咁勁,然後又比鐵冰修補好九陽合一,再修正埋個咩正宗九陽神功,計下數都可以飛昇了,但石黑龍仍只係十一關金鐘罩,但舊龍寫到石黑龍既十一關金鐘罩仲勁過易筯經黑級(舊龍既黑級其實不入流了),但黑龍既十一關仍然好強好強,都唔知條數點計,可能是我太認真!! ... [/quote]

舊著光頭星黑級易巾經十9陽十金鍾都係二打六。:smile_04::smile_30:

mal999 2019-3-1 11:31 PM

所以咪要求其收場,再重新玩過囉,再唔係打上太空,流浪地球都似

itemwah2 2019-3-2 02:05 PM

如果王小虎係張國榮,咁光頭星都起碼係李克勤了,石黑龍就係劉德華

nakamichi 2019-3-2 10:54 PM

其實我開呢個post係想講幾樣野

1.所謂英雄人物,正義之士,唔只圍毆,仲打埋爛仔交,睇下石黑龍同王風雷點圍魔唐?當年睇時已覺有的唔妥,所以印像深刻,呢幾幕真係到今日都仲記得!不過o個時無互聯綱,無人討論。

2.雖然新著都有圍毆,但印像中新著就未試過咁爛仔打法?(利伸,睇到西城勇失蹤就無睇)

3.曾經有網友提過,話王小龍係老黃大佬投影,所以老黃間唔中會遭質王小龍,睇反又真係似層層?睇下佢比幾條二打六圍到唔似人形,o個三個真係二打六來咋,之前單打獨鬥魔唐、人長老,降龍十八掌點會咁渣?

[[i] 本帖最後由 nakamichi 於 2019-3-2 11:04 PM 編輯 [/i]]
頁: [1]
查看完整版本: 舊龍圍毆