查看完整版本 : UU機play 商店不能裝app不能更新

老金馬 2019-3-15 07:56 PM

UU機play 商店不能裝app不能更新

買咗部新機比老虎,琴日接手佢部UU,部機2017/10月買,跌裂咗mon,電池流失快。我今日重裝,攪唔掂個play商店。求助有經驗版友指教。

1.wifi連接下,顯示等待wifi連線。

[attach]9438966[/attach]

2.想裝4個apps,裝唔到。
[attach]9438967[/attach]

3.系統已更新到android 8.0,apps的更新全部做唔到,不能下載。
[attach]9438968[/attach]

另外,今日問原廠維修報價。
1.重裝系統$150
2.換電池$380保三個月
3.換mon$1640保三個月
必須留機維修。

東方加加速隊長 2019-3-15 09:19 PM

哦,咁你想點?

屢禁不改 2019-3-15 11:31 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

老金馬 2019-3-16 11:44 AM

已解決。
頭兩次重裝完即時登入google,都攪唔掂play store,第三次重裝後,先set好部機,行順後再登入google,順利下載及更新。

萬能藍色的水管 2019-3-20 11:30 PM

[quote]原帖由 [i]老金馬[/i] 於 2019-3-15 07:56 PM 發表 [url=https://mobile.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=496291846&ptid=28095853][img]https://mobile.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
買咗部新機比老虎,琴日接手佢部UU,部機2017/10月買,跌裂咗mon,電池流失快。我今日重裝,攪唔掂個play商店。求助有經驗版友指教。

1.wifi連接下,顯示等待wifi連線。

2.想裝4個apps,裝唔到。

3.系統已更新到android 8.0,apps的更新全部做唔到,不能下載。

另外,今日問原廠維修報價。
1.重 ... [/quote]

可能內部零件都壞了,要全機更換,唔係換MON可以了事。

ex-sony-lover 2019-3-29 03:41 PM

雖然未用過 HTC(聽講 HTC、SONY、LG都是垃圾級別的手機),
但常識是 Reset 部手機應該解決問題的!

hkgals 2019-3-31 05:10 PM

MON 就唔值得換, 買過部新既都得, 
電可以一換, 而且重有保養
頁: [1]
查看完整版本: UU機play 商店不能裝app不能更新