查看完整版本 : 去星加坡玩,老婆護照離到期日不足六個月....有無朋友成功入境?

poopoop 2019-3-20 02:18 PM

去星加坡玩,老婆護照離到期日不足六個月....有無朋友成功入境?

各位,我地一家六口,四大兩細,剛發現老婆護照離到期日不足六個月....上網搵過有人話唔入得境,又有人可以,想問問呢度有無人試過咁既情況而又成功入境架?
謝謝

西門町 2019-3-20 02:43 PM

新加坡好似唔使護照六個月有效架

poopoop 2019-3-20 03:01 PM

已Check 官網,要六個月的

天下唯一 2019-3-20 10:53 PM

香港機場都唔比你飛啦,不如馬上拿快証仲實際

tiger639 2019-3-21 10:00 AM

現在拿快証難過登天,放棄吧

暖笠笠小露筍 2019-3-21 09:40 PM

香港啲航空公司好19,上次我去越南,外母揸泰國戶照免簽證(東盟),地勤竟然話佢冇申請落地簽證唔俾佢上機。後尾要打去越南領事館同佢傾先搞掂。佢哋好怕孭鑊,一切從嚴。
建議你去新加坡領事館查詢,睇下可否出封信說明不足六個月也可以入境。

tomickwan 2019-3-21 10:33 PM

可以獨自去偷歡,爽

filipino- 2019-3-22 09:20 AM

[quote]原帖由 [i]暖笠笠小露筍[/i] 於 2019-3-21 09:40 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=496586405&ptid=28105368][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
香港啲航空公司好19,上次我去越南,外母揸泰國戶照免簽證(東盟),地勤竟然話佢冇申請落地簽證唔俾佢上機。後尾要打去越南領事館同佢傾先搞掂。佢哋好怕孭鑊,一切從嚴。
建議你去新加坡領事館查詢,睇下可否出封信說明不足六個月也可以入境。 ... [/quote]
香港航空是國內海航附屬,
check in主管是外派駐機場職員,
放行與否決策權在他們。:smile_44:

小美^^ 2019-3-22 12:43 PM

你地幾時飛?

sheabutter 2019-3-25 01:29 AM

香港航空公司一定唔俾你上
我試過

胡姫爸爸 2019-3-25 10:40 AM

一定唔比

gingerbread007 2019-3-25 04:02 PM

要6個月的,我二月份打電話去新加坡ICA問過。
頁: [1]
查看完整版本: 去星加坡玩,老婆護照離到期日不足六個月....有無朋友成功入境?