查看完整版本 : 亡國民族幻想出来的神

鋒利超人 2019-3-22 02:28 AM

亡國民族幻想出来的神

[size=4]有撑耶稣的人話:西方文明來自古希臘古羅馬文明,古希臘古羅馬同樣已亡國,當時擁有其文明的古希臘古羅馬也顧唔惦,咁有乜問題?
莫非因為古希臘古羅馬已亡,所以西方文明一無事處?

人地古希臘古羅馬亡國都亡得高尚过猶太人,对吗?
古希臘古羅馬文明有冇衰到好似猶太人因为被人统治奴役,所以條氣唔顺就老作个耶和华出来滅世,教後代子孫要杀晒異邦人呢?(盲毛香港人在内)
係冇!人地既文明冇衰到要写经文教人杀戮,冇经文散播仇恨!

猶太人慢慢知道耶和华滅世神话唔惦,又制造个耶稣出来为猶太人代死,企图利用一个叫耶稣的死囚茂李来集中猶太人反政府力量,对吗?
之後又比一个叫保罗的将呢个古仔利用成立基督教,之後又被再利用…再利用掠水!
一个耶和华,一个耶稣,都是猶太人被别国奴役時期制造出来既亡国幻想,幻想有神打救佢地![/size]
[size=4]
两个都是亡国奴幻想的救世主,一本猶太人垃圾「舊约」,再幻想出另一个垃圾「新约」基督教出来,
猶太人的亡国神,只能令信者滅亡毁家![/size]
[size=4]從历史到今日已经有大把事实证明:信者下場会好惨!

如果耶稣係真实有料,今日欧美各国唔会有咁多人唔信基督教!
盲毛容易受昆(骗),以为耶稣好叻,基督教好威?
其实一个死囚耶稣,一个亡国基督教,自己都救唔惦自己猶太人,会救你班香港盲毛?發夢啦![/size]
頁: [1]
查看完整版本: 亡國民族幻想出来的神