查看完整版本 : 沒禮貌沒文化的人

三生石 2019-3-31 12:01 AM

沒禮貌沒文化的人

[attach]9494419[/attach] 這是在深水埗,長沙灣大街的一間地舖。

豬肉仔. 2019-4-3 02:09 PM

人地主要做批發,擺門口衣服系特價品,無得試無第二件,買就快手唔買過主,係好合理喎! 要服務去連鎖店,第一次行深水埗呀? :smile_19:

三生石 2019-4-3 03:17 PM

我當然明啦,宜家係我媽入去睇衫,我帶個女係舖頭對出馬路邊俾嘢我囡食,食完隻手污,我身上無紙巾,背囊係阿媽度,我入去問我媽拎紙巾,相中男子即刻好大聲喝我,話唔歡迎我,唔可以係佢店內食嘢,我即時同佢講,我知唔食得,我只係拎張紙巾就出去,但佢唔聽我講,係咁大聲鬧我叫我走,之後有個60歲嘅女人又出嚟鬧埋一份,我帶住個女企係門口再同佢解釋我只係拎張紙巾就出去,嗰女人係咁話"你落地鐵啦,地鐵會俾你食嘢",我覺得好過份,仲我我唔識教女,教到個女係人哋舖頭食嘢,我即時同佢講,我無教個女係度食嘢,所以我要解釋俾你知我只係入嚟拎張紙而已,但這兩個無禮的人完全唔聽人講,好不知所謂
頁: [1]
查看完整版本: 沒禮貌沒文化的人