查看完整版本 : 濕疹壓力

bicycles 2019-4-2 10:59 PM

濕疹壓力

大家好,我都有濕疹,e十年比較反複,當中既感受大家都明。近年我d濕疹唔好係因為情緒抑鬱,原因我認為係當時醫病發病 長時間病係屋企 孤獨感 痛癢 人際 財政 ed負面野係抑壓住。當我醫得5,6成之後,個d負面野會浮上面,中醫醫我之後話你要唔好抑鬱緊張 比自己壓力,唔係就醫唔好,情緒影響皮膚好大。你地點去處理 ed類似創傷後遺既負面能量呢?好彩我會講出來比人聽,講完係會減左d壓力

總想發表 2019-4-13 12:39 AM

孤獨性濕疹😆
講笑炸,我都有呢味野,近呢兩三年開始有濕疹
本身我出世時皮膚較乾
咁近排考試又訓得好少,平時又少飲水做運動,最辛苦係夜晚訓個陣啲手,腳教位會出水(唔係濕疹個啲水,好似汗咁嘅野)變左成個人好熱好痕會RRR 跟住啲皮膚就會損哂,近排有睇中醫佢叫我戒口 只係可以食蒸嘅野
勁煩,同埋香港濕度日日都90幾咁 點頂

bicycles 2019-4-13 09:43 AM

[quote]原帖由 [i]總想發表[/i] 於 2019-4-13 12:39 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=497701074&ptid=28133081][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
孤獨性濕疹😆
講笑炸,我都有呢味野,近呢兩三年開始有濕疹
本身我出世時皮膚較乾
咁近排考試又訓得好少,平時又少飲水做運動,最辛苦係夜晚訓個陣啲手,腳教位會出水(唔係濕疹個啲水,好似汗咁嘅野)變左成個人好熱好痕會RRR 跟住啲皮膚就會損哂,近排有睇中醫佢叫我戒口 只係可以食蒸嘅野
勁煩,同埋香港濕度日日都90幾咁 點頂 ... [/quote]

fb有page講濕疹日記 好多同路人,1定到有人支持,我十年8年 都係靠自己頂住,心理上係孤獨既,

TY48 2020-4-27 03:41 AM

可以試下用CBD濕疹藥膏🔥🔥🔥

CBD 可以非常有效幫助濕疹問題
另外其功效還可以可以令皮膚止痕、消紅、保濕、修復皮膚等多重功效,成效快,能長時間使用,因此CBD 已成為新一代治療濕疹而不需用類固醇及其他保濕品的極佳代替品!!!

如有興趣 可以到Instagram 搜尋@livingincbd, 會有所有CBD對生活上針對性產品!亦包括專門治療濕疹和止痕藥膏🌿🌿🌿

卓瑤瑪姬 2020-9-25 11:21 PM

我塊面有玫瑰座瘡,和其他朋友有濕疹都係搽一隻在淘寶才有得賣嘅藥膏,搽幾日就好返,計埋運費都係大約40幾50蚊一枝,我見藥膏成份沒有類固醇,想試可以pm我話個藥膏名比你自己買。
頁: [1]
查看完整版本: 濕疹壓力