查看完整版本 : 睇左幾十年波,各位對射12碼有咩心得呢?

藍斯貝利 2019-4-26 01:42 PM

睇左幾十年波,各位對射12碼有咩心得呢?

好似c朗個種勁抽一嘢抽埋去我覺得最高難度 成日驚射飛機

今季英超有個球員射12碼其實好好 水晶宮的米利禾積域 如無記錯他今季射失1個十二碼  但入左10個

佢的成功秘訣係每一場波的12碼,佢都比賽前度好要射邊一個位(應該都有人幫佢分析) , 其次就係要自信囉,當放下球到射前,他不會想射失的境頭,只會告訴自已入球愈來愈接近了。

最後他好强調平時的訓練乃至注意飲食,這是職業球員必須的,他也相信射12碼是有點幸運原素,但你連自已也不照顧好自已,試問如何叫幸運來敲門呢?

另外98世界盃克羅地亞前鋒蘇加射12碼也是可參考的,他射12碼前喜歡用手摸乃到抮下巴內則靠頸的位置(動脈位置),這個漫不經心的動作,原來可以令自己減壓 (試過 血真係好似無咁勁谷上腦)

最後就係射中間 我發覺當你真係無信心 (人點都會有見鬼的時候) 時 射中間都係一個好選擇

[[i] 本帖最後由 藍斯貝利 於 2019-4-26 01:43 PM 編輯 [/i]]

argbatcan-new 2019-4-26 02:18 PM

勁ban兩個上角, 中就入硬!:smile_38:

wantfunming 2019-4-26 02:21 PM

我既心得係射吾入好慘,要做龜比人射

ballsuperball 2019-4-28 07:59 AM

心得係一係入一係唔入囉

疑似球皇 2019-4-28 08:45 AM

問下美斯咪知囉 佢夠冷靜呀;P

咖哩肥羊最好味 2019-4-28 10:46 AM

[quote]原帖由 [i]藍斯貝利[/i] 於 2019-4-26 13:42 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=498376365&ptid=28181142][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
好似c朗個種勁抽一嘢抽埋去我覺得最高難度 成日驚射飛機

今季英超有個球員射12碼其實好好 水晶宮的米利禾積域 如無記錯他今季射失1個十二碼 但入左10個

佢的成功秘訣係每一場波的12碼,佢都比賽前度好要射邊一個位(應該都有人幫佢分析) , 其次就係要自信囉,當放下球到射前,他不會想射失的境頭,只會告訴自已入球愈來愈接近了。

最後他好强調平時的訓練乃至注意飲食,這是職 ... [/quote]

識波一定會話施丹12勁囉,施丹射12碼專射網仔。
咪成日睇基朗....:smile_30:

CarlesAlena 2019-4-28 10:58 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

CHEEK 2019-4-28 11:24 AM

弱隊射12碼好d,琴晚大巴黎。:smile_27:

~股蟲~ 2019-4-28 11:24 AM

一係入一係唔入

new文 2019-4-28 11:27 AM

心得係用腳射,用頭難度極高

swerner 2019-4-28 02:05 PM

一係入一係唔入

大奔走8888 2019-4-28 02:39 PM

羅拔圖卡路士射十二碼最好睇

樓上冰凍的魚蛋 2019-4-28 06:24 PM

心得係唔好以為用手會易入,再者球證趕9你出場唔好喊
頁: [1]
查看完整版本: 睇左幾十年波,各位對射12碼有咩心得呢?